Fakta om dronning Anne stole

January 16

Queen Anne regerede i England fra 1704 til 1714. I løbet af forrige århundrede, var design domineret af tunge og udsmykkede stilarter, populariseret af Louis V i Frankrig. Queen Anne møbler var baseret på hollandsk styling og tilføjet nogle funktioner, elegant og raffineret styling. Det var først af mange design stilarter af 1700-tallet "guldalder".

Træ

Queen Anne stole var ofte lavet af valnød eller valnød finer, i stedet for massiv eg populære i det foregående århundrede. Andre populære træsorter brugt var ahorn og mahogni.

Cabriole ben

Det mest afgørende kendetegn af dronning Anne stolen er cabriole ben. Figuren er af to kurver: en større og længere konvekse øverst, og en anden mindre og kortere konkave i bunden, slutter i klo-og-ball eller pote fødder. Formen er sagde at blive inspireret af benene på nogle firføddede dyr.

Stolen tilbage

Queen Anne stolen tilbage kaldes en "splat," en udskårne træplader, der er formet til at passe kurven af ryggen og klip fra et åg-figur tilbage jernbane. Det var normalt hugget i vasen figurer og undertiden dekoreret med intarsia (indlagt træ).

Skala

Queen Anne stole var en mindre størrelse end forud stilarter, og en lavere profil, hvilket gør dem mere komfortable. De slanke, buede ben var bygget til at understøtte vægt uden søger voluminøst.

Dekoration

Udskæringer på Queen Anne stole var mere delikat og tilbageholdende end i den forrige barok og rokoko stil. Motiver af skaller var populære designs. Sæde af stolen er hestesko formet og polstret.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com