Fakta om hvor stor tomater vokse

November 11

Fakta om hvor stor tomater vokse

Native til Sydamerika, den mest populære haven vegetabilsk i USA--tomat--var engang betragtet som giftig. Da populariseret af Thomas Jefferson, har tomater (Lycopersicon esculentum) dog været almindeligt dyrket som en grøntsag afgrøde, med hundredvis af sorter, der dyrkes i dag af hjemme gartnere. Hver sort har sine egne kendetegn, der bestemmer en tomat frugt form, farve og størrelse fra bittesmå solbær tomater til world record-bedrift "Lækre" kæmpe udvalg.

Vækst egenskaber

Vækst egenskaber, der bestemmer, hvor stor en tomat frugt bliver er for det meste en del af en sort genetiske makeup; resten er afhængig af korrekt plantning og løbende pleje i hele vækstsæsonen. Første er tomatsorter opdelt i praecise og ubestemt typer. Den tidligere vokse til en bestemt højde, mens den sidstnævnte vil fortsætte med at vokse, indtil dræbt af frost. Det er således ikke ualmindeligt for ubestemt tomat vinstokke at vokse så høje som 20 fod eller mere. Generelt vokser ubestemt sorter de største tomater, selvom der er undtagelser. For eksempel, vokser "White Currant" arvestykke, som producerer frugt vejer kun.15 ounces, på 8-fods-høj ubestemt vener. Kæmpe tomatsorter som "Giant Belgien" og "Big Zac" er også indeterminates, men deres frugt vejer mellem 2 og 6 pounds.

Optimale vækstbetingelser

Men store eller små, frugten af en tomat sort, erfarne avlere anbefaler flere tips til at sikre et anlæg producerer frugt til sin maksimale størrelse. Først er tidligt plantning afgørende. Hvis du bruger frø, start dem indendørs seks til otte uger før dit område sidste frost så at unge planter kan blive transplanteret udendørs, så snart jorden varmer. Derudover skal du vælge en plantning site, der giver voksende tomater mindst seks timers direkte sol hver dag. Rotere plantning websteder fra år til år at reducere risikoen for sygdom. Jorden bør være løs og godt drænet. Lad mindst 18 til 48 inches af plads mellem tomatplanter, afhængigt af sorten modne forventede endelige størrelse.

God gødskning og kunstvanding praksis

Størrelse og sund udvikling af tomater også afhænger af jordkvaliteten. Tilføje afklippet græs, blad kompost, æggeskaller, gødning og andre organiske stoffer bidrager til at berige jorden og forbedre dræning. Også skal voksende planter yderligere øger gødning som tomater vokse. Anvendelser af fisk emulsion hver to uger hjælper med at levere nødvendige næringsstoffer for at sikre en stærk plante udvikling. Undgå at bruge overskydende kvælstofgødning, som vil producere rigelige løv men par tomater. Som tomater vokse sig større, forbliver deres vand krav høje. Under varmen sommer, overrisle med 2 inches af vand pr. uge. Desuden at sætte ned barkflis, enten halm eller plast, hjælper med at bevare fugt og kan forhindre spredning af sygdommen.

Ejerkrav og beskæring

Ubestemt tomatsorter, især dem, der producerer store frugt, kræver støttestrukturer som stakes, espalier eller bure at hjælpe bære vægten af store vinstokke og kæmpe frugt. Ejerkrav giver også den ekstra fordel af at holde frugter og planter fra jorden, hvor de er mere modtagelige for skadedyr. Tomater er ikke naturlige vining planter, så stængler og store frugt skal fastgøres omhyggeligt til støtte ved hjælp af bløde sejlgarn eller strømpebukser. Beskæring eller klemme off nonflowering udløbere, giver tomater at vokse til deres maksimere størrelsen, som værdifulde næringsstoffer dirigeres mere effektivt til at udvikle frugt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com