Fakta om Lava lampe

January 16

En lava lampe er blevet en populær dekorative element i mere end 40 år. Det er ikke en typisk lampe, fordi det ikke udleder en stor mængde af lys. Det består af farvet voks i vand. Hvis pæren er indstillet på en medium temperatur, vil voks langsomt flyder rundt i lampen. Det er en hypnotisk effekt, som mange folk nyde stirre på i lange perioder.

Historie

Lava lampe blev opfundet i 1960 ' erne af Edward Craven Walker. Det oprindelige navn på lava lampe blev Astro lampe. Lamperne mistet lidt af popularitet i 1980 ' erne, men takket være butikker som Spencers gaver, de så en genopblussen i 1990 ' erne. I dag, lavalamper betragtes som "retro", og er normalt forbundet med amerikansk kultur i 1960 ' erne og 70 ' erne.

Funktioner

Den mest almindelige lava lampe er formet som en lodret raket skib, som en kegle pegende opad med en lille knivspids i bunden af lampen. I midten af lampen er fuld af vand og voks, som kan ses gennem en klar glasbeholder. Nedenfor glasset er en pære der lyser og varmer voks og vand.

Typer

Lavalamper varierer i form, størrelse og farve. De kan være formet som raketter eller cylindriske rør. Størrelsen kan være så lille som 10 inches høj og så stor som 4 fod høje. En bred vifte af farver er tilgængelige, men neon og fluorescerende farver er mest populære.Glitter lamper er en variation, hvor voks er erstattet med glitter.

Funktion

Lava lampe er en dekorativ, elektronisk enhed. Det udsender en lille glød, men er ikke beregnet til at skabe et område med tilstrækkelige mængder af lys.

Misforståelser

Der er ingen lava i en lava lampe. Det fik navnet på grund af det selskab, der købte de amerikanske rettigheder til opfindelsen, Lava Lite.

Rygter/påstande

Der er rygter om at en lava lampe kan være farligt, og tv-show "Myth Busters" bekræftet dette i 2006. Hvis ekstreme varme er sat under lava lampe, kan det eksplodere og dødeligt sårer nogen person i sin nærhed.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com