Fakta om økologiske og ikkeøkologiske gødning

February 8

Før der træffes beslutning om at bruge økologisk eller ikkeøkologiske gødning i din have, er det vigtigt at forstå, at selv om begge typer giver ernæringsmæssige fordele, deres makeup, metoder til handling, og fordele er forskellige.

Beskrivelser

Både økologiske og ikkeøkologiske gødning giver et boost til dine planter ved at tilføje essentielle næringsstoffer til jorden. Dog består organisk gødning af naturlige ingredienser som plante- og noget, hvorimod ikkeøkologiske gødning er fremstillet syntetisk. Organiske gødninger giver næringsstoffer på en måde, slow-release, mens mange ikkeøkologiske gødning er hurtigt virkende.

Almindelige eksempler

Der findes mange typer af økologiske og ikkeøkologiske gødning til gartnere. Fælles organiske gødningsstoffer omfatter kødmel, tørret blod og blodmel, bomuldsfrø måltid, fisk emulsion, tangekstrakt, gødning, sphagnum, guano og spildevand; eksempler på ikkeøkologiske gødning er ammonium nitrat og sulfat, vandfri ammoniak, muriate af kaliumchlorid, rock fosfat og natriumnitrat.

Fordele og ulemper

Økologiske og ikkeøkologiske gødning præsentere fordele og ulemper til gartnere. Organiske gødningsstoffer forbedrer jordens struktur, er mindre skadelige for miljøet, og frigive kvælstof konsekvent, men de også afhænge af mikroorganismer til at nedbryde organisk materiale, og er mere kostbare. Ikkeøkologiske gødning frigiver nitrat hurtigt, styrke stængler og blade af planter og har højere indhold af fosfor; men de er mindre miljøvenlig, og udgør potentielle farer, at brugernes.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com