Fakta om Zen haver

May 26

Fakta om Zen haver

Praktiseret siden e.kr. 900, er japansk havearbejde beregnet til at bringe ro og fokus til et landskab. Designet omkring seks æstetiske principper, at udnytte den skønhed og kraft i naturen, Zen haver er beregnet til at hjælpe dem, der vandre gennem dem glemme den hektiske verden udenfor.

Oprindelse

Zen spredt over hele Japan med fremkomsten af samurai kriger klasse. Som den nye religion spredt, så gjorde templer og haver dedikeret til det.

Formål

Formålet med en Zen-have er at hjælpe roen og fokusere dit sind. Damme i en Zen garden, for eksempel repræsenterer negative rum, eller "intethed" det er vigtigt at Zen meditation. Derudover er lyden af dryppende vand beregnet til at minde om, at eksistere i øjeblikket med enkelte dryp.

Principper

Zen haver er designet omkring seks æstetiske principper. Disse principper er: fukinsei, eller asymmetri; kanso eller enkelhed; Koko eller venerability; yugen, eller underfundighed og mystik; datsoku eller otherworldliness; og seijanku, eller stilhed.

Elementer

Sten, vand, planter, broer og ornamenter er væsentlige elementer i Zen haver. Hvert element har symbolsk betydning. Fyrretræer, for eksempel repræsenterer styrke og tålmodighed, som oplysning kan kun opnås ved en, der besidder disse kvaliteter. Placere en frog figur i haven repræsenterer pludselige erkendelse, symboliseret ved en frø hopper ind i en rolig Dam.

Zen i Miniature

I dag er oprette konfronteret med begrænset plads og ressourcer, nogle mennesker miniature japanske haver. Nogle er lille nok til at passe på en desktop, mens andre er bygget som en del af et rum eller endda en tagterrasse.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com