Farveteori i arkitektur

February 13

Mest huse---uanset om de er helt nye og afventer deres første ejer eller en ældre model forsøger at se sit bedste for potentielle købere---er sammensat af vægge, der er typisk dækket i hvidt i et forsøg på at oprette en ren-foret, tomt lærred. Men farven kan være lige så vigtigt at den overordnede udseende og komfort af din bolig og alle de figurer og vinkler, at komponerer det. Selv om tanken om vandrer gennem farveprøven markeringer på din lokale hjem forbedring butik kan virke som en skræmmende opgave, parring farve og design ikke behøver at være en kompliceret akkord.

Kom godt i gang

Trods de traditionelle regler, der foreslår rige farver til spisning områder og kødet eller pastelfarver til badeværelser, er kastede de fleste af disse regler ud af vinduet ofte den første ting, Marin County, Californien-baserede arkitektoniske farve og design konsulent Moira O'Sullivan gør når man arbejder med en ny klient.

"Når det kommer til folks smag, jeg forsøger at finde ud af hvilke farver de graviterer mod, og hvilke de føler sig trygge i," sagde hun.

O'Sullivan tyder på, at når du starter processen med at vælge farver du tage signaler fra den arkitektoniske stil i dit hjem. For eksempel, hvis dit hus er kolonistil, er hvide, brune og lignende neutrale farver et godt sted at starte. For en spansk eller Middelhavet design, solrige, varme nuancer af orange og gul samt strandagtig hav-blå toner, er passende.

Ligesom for lidt farve kan være en dårlig ting, så kan imidlertid for meget---især på ydersiden. En farve, der er for lyst til ydre af en hjem, O'Sullivan noter, er en almindelig fejl, som ikke genkendes indtil det sidste lag tørring. For at undgå det, rådgiver hun nedtone din oprindeligt ønskede farve bare en smule. "Folk skal 'grå ned' ydre," sagde hun. "Når de ser farven i butikken på et lille stykke papir, de synes, det er dejlige. Så de får det i stor skala og de gå udenfor og det vil sige 'Whoa!' "

Farveteori 101: Cool, varme og neutrale toner

Varme farver som rød, orange og gul, tendens til at være stimulerende. De bruges bedst i et hjem sociale værelser, stue, spisestue og køkken.

Kølige farver som blå og blød grøn, besidder evnen til at berolige vores følelser og fokusere vores tanker. Kølige farver er derfor bedst i de lokaler, hvor koncentrationen, afslapning eller begge vigtigste, såsom soveværelse, kontor, børnehave og måske i badeværelset.

Neutrale toner løbe fra varm brune til køligere taupe og sten farver til lys, sandede beige. Sjældent spændende i deres egen ret, bliver de elegante og sofistikerede når blandet med hinanden eller kontrast mod mere levende farver.

Definere din personlighed med farve

Mens en tonet ned udvendige farve er en smart idé, er du velkommen til at være modigere indendørs. Vælg en farve, der taler om din personlighed.

Scottsdale, Arizona-baserede moderne interiør design konsulent Barbara Kaplan udviklet "Bajaro metode", der fokuserer på individuel selvudfoldelse og hvad farver og design bringer bedste frem i hver person.

De fleste af Kaplans kunder falder ind under en af de fire paletter inspireret af de fire årstider. Vinter består af dybe, tunge nuancer som sort eller grå; foråret består af pasteller; varme og lyse farver gør op sommer; og rusten jordfarver definere falde. Inden for disse paletter er forskellige toner som mennesker tegnes ubevidst.

"De fleste mennesker ikke indser, at de er berørt af farve hele tiden," sagde Kaplan. "Når vi lide farverne i et rum, vi føler godt i den. Der er en healing, beroligende aspekt."

Omhyggelig overvejelse af et værelses formål spiller også en rolle i farvevalg, sagde O'Sullivan. For eksempel, Vælg en farve til spisestuen, der ser bedst ud i aftenlys af en lysekrone, fordi det er når du skal bruge den mest. En af O'Sullivan's kunder valgte lyse og dristige farver til hendes soveværelse, så hun ville få et anfald af energi, da hun vågnede hver morgen.

Ved hjælp af accent farver kan hjælpe med at definere en plads. Hvis du har en dramatisk pejs, skal du bruge en markeringsfarve på denne mur til at gøre det skille sig. Interessant vinklet vægge, såsom dem, der ses i mange moderne hjem, kan også være værdig til en farve punch.

Styre din farve skæbne

Mange af os er stadig plaget af barndomsminder om hvordan vores mor klædt os og de farver hun skønnes bedst for os, som var baseret på hendes præferencer, sagde Kaplan.

"Vi er påvirket af hvad folk fortæller os, men det er ikke altid den bedste farve for os," sagde hun. "Den største fejl ikke lytter til dig selv. Holde sig til hvad du vil og hvad du foretrækker. "

Og nogle gange, hvad boligejere foretrækker er alt andet end sædvanligt. Kaplan for nylig arbejdet på et hjem i Paradise Valley, Arizona. Personlighed og præferencer af 20-årige, slanke, moderne husejere afspejles på de indvendige vægge, som er malet kobber, lilla, rød og sølv. Kun hvide vægge er på ydersiden. "Når folk går i, de er chokeret, men så de ikke ønsker at forlade, fordi det føles så godt," sagde Kaplan. "Farverne afspejler ejerne, og de føler sig trygge."


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com