Fedtsten sorter

May 19

Fedtsten, en metamorfe rock, er kendt for sin evne til at holde på varmen. I kolonitiden brugte New England beboere det til at gøre pejs ildsteder og brændeovne.I dag, er fedtsten brydes for talkum udvinding. Producenter bruger det i gryder, cook toppe og ovn gulve. Kunstnere bruge fedtsten for skulptur og carving fordi det er så bøjelig. Kendt for sin veining og blød farve, er det også en attraktiv mulighed for køkken øer og bordplader, trappetrin og balustre.

Brasilianske fedtsten

Nogle brasilianske købmænd sælge fedtsten fra Santa Rita stenbrud. Meget af den brasilianske fedtsten tilgængelig i USA varierer i farven fra mørk grøn til sort. Det er meget efterspurgt til hjem forbedring applikationer såsom gulve og bordplader på grund af dens udtalt hvid veining.

Indiske fedtsten

Kunstnere har anvendt indiske fedtsten som skulptur i århundreder. I Indien, har bygherrer brugt fedtsten templer og udskæring af religiøse skulpturer. Indiske fedtsten er også en kilde til talkum, som anvendes til fremstilling af kosmetik, deodoranter og sæber.

Kinesiske fedtsten

Ifølge Helaine Fendleman og Joe Rosson, kinesiske fedtsten, "blev almindeligt brugt til dekorative udskæringer, og meget af det blev lavet for turismen i det sene 19. og tidlige 20 århundrede." Kinesiske fedtsten findes i nuancer spænder fra mørk grøn til pink. Kinesiske fedtsten vaser er rigt prydplante og – afhængig af alder--meget samlerobjekt.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com