Fedtsten vs granit bordplader

January 25

Fedtsten vs granit bordplader

Naturlige sten bordplader er populære, men det kan være svært at vide hvilke sten til at vælge. Granit har længe været den mest populære valg, men mange boligejere nu vælger fedtsten. Hver type af sten har fordele og ulemper du bør overveje nøje, før du foretager en beslutning.

Identifikation

Fedtsten er et metamorfisk sten også kendt som fedtsten. Det består af tre forskellige elementer - talkum, magnesiumsilikat og chlorit--så det bliver sværere eller blødere afhængigt af procentdelen af hver af disse dele i stykke af fedtsten. Den mere talkum involveret, de blødere bliver stenen.

Granit er en naturlig sten, der begyndte som flydende magma fra jordens kerne. Det indeholder flere mineraler som kvarts og glimmer, som blev komprimeret over tid i en af de sværeste sten på jorden, kun overgået af diamant. Det er også ret porøse.

Funktioner

Fedtsten er en begrænset række farvevalg. De fleste fedtsten er et forholdsvis ensartet grå-grøn, grå-blå eller grå. Med en anvendelse af mineralsk olie, vil denne farve mørkere til næsten sort. Der findes nogle marmoreret sorter af fedtsten, men disse har tendens til at være blødere og kræver mere pleje, hvis de anvendes som en bordplade.

Granit leveres i en bred vifte af farver, med mange interessante varianter af marmorering tilgængelige. Du kan finde en granit bordplade til at passe næsten enhver farveskema. Med granit har du også et udvalg af en slab bordplade eller en lavet af granit fliser, som vil være billigere og stadig give udseendet af granit.

Fordele

Fedtsten er porøs og yderst pletbestandigt. Det har været en favorit til brug i videnskaben labs på grund af denne kvalitet - selv syre spild ondt ikke det. Det er også varmebestandig og forholdsvis let at reparere, hvis den bliver beskadiget. Med sit talkum indhold, kan de fleste ridser slibes væk.

Granits store fordel er dens styrke. Du har svært ved at skrabe en granit bordplade, selvom du bruger det som et skærebræt. Det er også en hygiejnisk counter overflade. En anden fordel er den brede vifte af valg af farve, stil og tekstur.

Ulemper

Fedtsten ridse nemt. Hvis du bruger fedtsten til din bordplade, du vil sandsynligvis være at reparere ridser ofte. Du kan finde de par farvevalg en ulempe. Også, hvis du vælger ikke at anvende mineralsk olie for at mørkere stenen, inden du rører oftere kan blive mørkere på grund af olie fra dine hænder.

Da granit er porøse, pletter det let. Du nødt til at anvende en fugemasse til din bordplade og bør stadig tørre op spildte væsker straks. Vær forsigtig om, hvilke rengøringsmidler du bruger på din granit bordplade. Du bør få en liste, som er tilbøjelige til at skade overfladen.

Omkostninger

Da en del af omkostningerne ved naturlige sten bordplader er baseret på transport fra stenbruddet, kan omkostninger variere meget i forskellige områder af landet. I almindelighed, har granit en bredere vifte af prisniveauer baseret på type og kvalitet. Granit priserne begynder ved omkring $50 per kvadratfod og kan gå så højt som omkring 80 dollar per kvadratfod. Fedtsten, er generelt mere sammenlignelige med prisen på high-end granit, kører fra $75 til mere end $100 per kvadratfod.

Overvejelser

Når jeg forsøger at beslutte mellem granit og fedtsten til din bordplade, tænke på de måder, du kan bruge det. Hvor ofte tror du cook i dit køkken? Er du mere tilbøjelige til at have problemer med farvning eller ridse? Hvor vigtigt er det at du til at matche din farve ordningen? Svarene på disse spørgsmål vil føre dig til de naturlige sten bordplade du vil elske.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com