Fem interessante fakta om LED-lys

May 30

Fem interessante fakta om LED-lys

Fra trafiklys julelys og endda hjem belysning, lysdiode lamper er et energibesparende alternativ til traditionelle glødelampe eller fluorescerende pærer og anvendes i et stigende antal ansøgninger. Indført i 1962, er lysdioder halvledere, der udsender lys når elektroner kombinere med elektron huller--de stillinger, der oprettes, når disse elektroner er spændt til højere tilstande af variationer i elektriske strøm. Denne interaktion frigiver energi i form af partikler kaldet fotoner - som er de grundlæggende elementer i lys--i en proces kaldet elektroluminiscens.

Fysiske egenskaber bestemmer LED farver

Forskellen i farven på lysdioder - rød, grøn, blå, hvid og gul--bestemmes af energi hul på de materialer, der udgør PN krydset af diode. En diode består af en del af N-type materiale (negativt ladede) bundet til en del af P-type materiale (positivt ladede), med elektroder i hver ende. PN krydset er, hvor disse to typer af materiale er gået. Forskellige N - og P-type materialer resultere i forskellige energi huller, der kan måles i de bølgelængder, der svarer til forskellige farver af spektret af synligt lys.

Lysdioder spare energi

Traditionelle glødepærer er kendt for deres energi ineffektivitet; næsten 90 procent af den energi, de forbruger er tabt til den varme, de genererer. (Se referencer 5) Lysdioder, på den anden side bruger mindst 75 procent mindre energi end incandescents og kun producere 3,4 BTUs timen, i forhold til 85 BTUs for glødepærer. (Se referencer 4)

LEDs reducere energiomkostningerne

Lysdioder bruger kun 2 til 10 watt af elektricitet, som er ca. en tredjedel til en tredivtedel af der anvendes af glødepærer eller kompakt lysstofrør. -LED'en lyser sidste 35 til 50 gange længere end glødepærer, og ca 2-5 gange længere end fluorescents. Det amerikanske Department of Energy skønner udbredt vedtagelse af LED-belysning i de næste 20 år vil spare omkring 265 milliarder dollars, undgå behovet for at bygge 40 nye kraftværker og reducere elforbruget til belysning med 33 procent.

Lysdioder kræver ingen opvarmningstid

Lysdioder er "instant-on," hvilket betyder, at de nå deres optimal lysstyrke umiddelbart efter at være tændt. Dette gør dem særligt nyttigt i applikationer såsom biler og fly instrumentation belysning, nødbelysning og lommelygter.

Lysdioder har mange hjem belysning anvendelser.

Små LED-lys kan være grupperet sammen og udstyret med diffuser linser til at generere bredere lysstråler. Forskere ved Purdue Universitet udviklet en proces, der bruger billig silicium wafers i stedet for dyrere sapphire-baseret teknologi. Disse fremskridt gøre LED belysning løsninger kan sammenlignes med traditionelle glødepærer eller sparepærer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com