Ficus og Whiteflies

June 11

Ficus og Whiteflies

Ficus planter er modtagelige for angreb fra flere arter af whiteflies, der skader dem ved piercing deres blade og fodring på sap. De skader, nogle whiteflies forårsager er for det meste æstetiske, men andre arter kan alvorligt skade eller dræbe planter. At identificere, hvilke arter infesting dit anlæg er nødvendige, før du kan begynde behandling.

Typer

Fig whitefly kun feeds på ficus planter. Voksne ser noget som lille møl med gule organer og hvide vinger. Nymfer ligner skalaer, med ovale, lysegrønne eller tan organer og røde øjne. Giant whiteflies er nemme at identificere, fordi de vokser op til 3/16 tommer lang, i forhold til andre arter, der kun nå en længde på 1/16 tommer. Derudover forlader de voks indskud på ficus blade, når de går på dem. Nymfer af denne art producere slank voks tråde på inficerede blade. Citrus whiteflies har orange organer, der er dækket med hvid voks, mens cloudywinged whiteflies har pulverformige, voks-dækket vinger med et mørkt område i midten af hver vinge. Både citrus og cloudywinged nymfer ligner gennemsigtig skalaer.

Symptomer

Symptomer på whitefly angreb omfatter gule blade, defoliated planter, døde grene og blade, der er hæmmet eller visne. Derudover udskiller whiteflies en klæbende stof kaldet honningdug, som tiltrækker sort sodede skimmel. Denne svamp kan dække bladene så tykt, at det forstyrrer fotosyntese, forårsager træer til at blive svag. Undersiden af bladene kan indeholde talrige små hvide pletter, som er den gamle skind af umodne whiteflies. Hvis kviste er fleksible, betyder det træet vil genoprette og vokse nye blade, men lejlighedsvis, træer kan dø. Undgå overwatering defoliated træer, som de er modtagelige for root rot.

Naturlige fjender

Lacewings og ladybird biller er naturlige rovdyr af flere whitefly-arter, herunder fig whitefly, kæmpe whitefly og en citrus whitefly. Syrphid flyve larver angribe giant whiteflies, som gør flere arter af snyltehvepse, som lægger deres æg inde i whitefly larver. Mider, myrer og thrips spise citrus whiteflies. Naturlige rovdyr kan være i stand til at reducere whitefly befolkninger til et acceptabelt niveau, men desværre, nogle gange de er ikke nok.

Kontrol

At vide, hvilken type af whitefly har angrebet din ficus er vigtig, fordi hvordan du styrer dem varierer, afhængig af arten. For eksempel, hvis giant whiteflies er synderen, er det vigtigt for dig at taske op angrebne blade og fjerne dem, fordi forlader dem på jorden tillader voksne whiteflies, der er på bladene til at flytte til andre planter. Men gartnere på University of Florida udvidelse sige du skal forlade udklip på jorden, hvis du har fig whiteflies, så de ikke spredes til andre planter. Vask whiteflies off planter med en kraftig strøm af vand eller støvsuger op voksne. Nogle gartnere anbefale systemiske insekticider til at kontrollere fig whiteflies. Du kan bruge insektbekæmpelsesmidler sæber og olier på andre arter, fordi de ikke er så giftige som andre insekticider.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com