Findes centrioler i plantecellerne?

July 16

Planteceller og animalske celler deler en fælles forfader og dermed mange ligheder. På samme tid udviser de også grundlæggende forskelle. I modsætning til animalske celler, for eksempel, plante celler mangler centrioler.

Centrioler

I animalske celler, centrosome tjener til at organisere mikrotubuli, væsentligste komponenter i cellens cytoskelet, og spiller en vigtig rolle i celledeling. Centrosome består af to centrioler, hvoraf hver indeholder ni bundter af mikrotubuli. Mikrotubuli er hule cylindrisk polymerer af et protein kaldet tubulin.

Misforståelser

Planteceller indeholder ikke centrioler. Deres mikrotubuli udspringe fra strukturer eller regioner kaldes organisering af mikrotubulus centre, eller MTOC, men gør ikke har centrioler findes i animalske celler.

Betydning

Under celledeling, centrosomes i dyr fungere som organisere centre for mikrotubuli at trækker kromosomerne fra hinanden, sikre, at hver datter celle modtager en kopi af hvert kromosom. Planteceller skal udføre den samme opgave under mitosen, men de gør det uden centriole-indeholder centromeres; Mikrotubuli udspringe fra andre MTOC i stedet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com