Fiskedamme & pH

June 3

PH-niveau i en vandmasse er mål for dets surhedsgrad eller alkalinitet. En pH-værdi under 6,5 angiver surt vand mens en pH højere end 7,5 angiver alkalinitet (Se Reference 1).

Anbefalede pH i fiskedamme

Den anbefalede pH i fiskedamme er mellem 6.5 og 7.5. Dette anses for at være en sund pH. Hvis pH-værdien er højere end 8,5, det vil ikke kun skade fisken, men også vil forstyrre planter i damme (Se Reference 1).

Hvordan pH niveau påvirker fisk

En lav pH i fiskedamme kan skabe en tilstand kaldet acidose i fisk. Dette kendetegnes ved anoreksi, produktion af overskydende slim, hviler på bunden, striber af fisk finner, og endelig død. Acidose er reversibel og kan rettes, når pH er opdraget til det normale niveau. I damme med en høj pH-værdi, en irreversibel tilstand, der kaldes alkalose opstår, i hvilke fisk producere overskydende slim og gisp på dammen overflade (Se ressourcer).

Hvordan man Test pH

Du kan teste pH i din Dam med pH Test kits, der er tilgængelige i dyrehandler butikker og online. De er simpel, billig og helt nøjagtig.

Faktorer, der påvirker pH

Det er normalt for pH balance i damme til at svinge over tid som vandets naturlige bufferkapacitet evne forringes og det organiske stof i vand fra fisk og planter øger (Se Reference 3).

Hvordan er pH justeret

PH i damme skal kontrolleres regelmæssigt. Der er kommercielle buffere til rådighed, der hjælper til at hæve eller sænke pH efter behov (Se Reference 3).

Udseendet af rent vand

Selv hvis du ikke har fisk og planter i din Dam, er det stadig nødvendigt at opretholde en sund pH, fordi usunde pH niveauer årsag Dam vand at blive beskidt og overskyet Se (Reference 1).


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com