Flerårige planter der blomstrer hele året

July 12

Flerårige planter der blomstrer hele året

Når etableret, tilbage flerårige planter hvert år, hvilket gør dem rygraden i mange haver. En ulempe at stauder er, at de fleste af dem kun blomstrer kort, hvilket gør det vanskeligere at oprette kontinuerlig farve i din have. Der er få, der kan betragtes som året rundt bloomers, men nogle stauder vil blomstre gennem det meste af vækstsæsonen.

Lantana

Der er mange sorter af lantana, men de har flere egenskaber til fælles. Lantana producerer klynger af små blomster hele året. Det kommer i mange farver, og nogle arter har endda flere blomst farver i hver klynge. Blomsterne er også aromatiske og tiltrække flere arter af sommerfugle. Nogle sorter af lantana kan blive invasive hvis indført uden for deres naturlige økosystem.

Solhat

Den mest kendte række solhat producerer lilla blooms, men der er også sorter i andre farver, herunder hvid og gul. Solhat producerer ikke sandt året rundt blomstrer, men det har en udvidet flor periode fra begyndelsen til midten af sommeren gennem frost.

Wedelia

Wedelia er en flerårig bunddække med blanke, mørkegrønne savtakkede blade. Det producerer lyse gule, daisy-lignende blomster. Wedelia er hårdfør og vokser godt i enten sol eller skygge. Men vær forsigtig, når ved hjælp af wedelia i haven, som det spredes meget hurtigt, anses for invasive, og skal være omhyggeligt indeholdt.

African Daisy

African daisy er den fælles betegnelse for osteospermum, og er medlem af kurvblomstfamilien. Det er ofte sælges som en årlig og er ikke kulde-hårdfør, men det er en pålidelig bloomer i varmere klimaer. Det vokser bedst i fuld sol, og kommer i en række forskellige farver herunder hvid, gule, appelsiner og røde farver.

Campanula

Campanula er også kendt som klokke og kommer i forskellige nuancer af blå og hvid. Det kan dyrkes i fuld sol i køligere klimaer, men i områder med varme somre vil drage fordel af delvis skygge. Campanula er en lavtvoksende plante og er populær i grænser og rock haver.

Gaillardia

Også kendt som tæppe blomst, dens blomstrer er lyse gule med en Bordeaux centrum og ligne Tusindfryd. Gaillardia vokser bedst i fuld sol; dens stængler får diskette i for meget skygge. Tæppe blomst vil blomstre i hele vækstsæsonen uden døde-overskrift.

Red Hot Poker

Rød varmt poker er den almindelige betegnelse for kniphofia. Det er en høj plante, fra to til fem fod i højden, og har multi-farvede spidser af blomster der spænder fra elfenben til lyse rødt, afhængig af sorten. Rød varmt poker kræver fuld sol og skal have masser af plads til at vokse, da etablerede planter kan være op til tre fod bred.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com