Flettet Ficus & tusindben

January 21

Flettet Ficus & tusindben

Ficus der generelt dyrkes som potteplanter til deres attraktive blade, brugbar stængler og lav vedligeholdelseskrav. Ficus planter er imidlertid også genstand for forskellige skadedyr eller andre arter. Centipedes ikke insekter er heller ikke de skadedyr af ficus. Disse kødædende hvirvelløse dyr er dog normalt ikke ønskeligt, især på en flettet ficus stueplante. Selv om det er sjældne og minimalt smertefulde, kan centipedes bide mennesker og persist på eller i nærheden af en ficus for en grund, der kan føre til en nedgang i ficus sundhed.

Om Centipedes

Centipedes foretrækker fugtig eller høj fugtighed miljøer. Tusindben arter, der findes sandsynligvis i ficus potteplanter i USA er Scutigera coleoptrata, huset tusindben. Denne tusindben er mest aktiv om natten og vil smutte for dækning hvis forstyrret. Det bruger et par gift kløer placeret bag hovedet til at lamme bytte. Tusindben jaws er svage og sjældent i stand til at trænge ind menneskelige hud. En bid, forårsager medmindre en person er allergisk over for venom, ingen mere smerte end et bistik.

Adressering af Centipedes

Hvis ficus vises sundhed og er ved at blive ordentligt plejet, blot re pot ficus ved hjælp af nye jord. Fjerne blade strøelse, der kan være ideel tusindben vækststeder, når det er fugtigt. Hvis ficus er usundt eller lider af blad drop, analysere den vanding regime. For meget vandkande skabe det fugtige miljø foretrækkes af centipedes. Check for tegn på andre skadedyr eller insekter--centipedes kunne være på eller i nærheden af ficus fordi en af deres mad arter angriber ficus.

Ved hjælp af insekticider

Centipedes på ficus eller andre prydplanter kan blive dræbt ved hjælp af en resmethrin-baserede insekticid. Dette er et syntetisk pyrethroid insekticid, der også angriber myrer, bladlus, svamp myg, lacebugs, mealybugs, tusindben, skala, thrips, whiteflies og andre skadedyr. Ved hjælp af resmethrin er mest praktisk, når centipedes på ficus fordi en af deres byttedyr er til stede.

Insekticid til at undgå

Selvom insekticider, der indeholder den aktive ingrediens chlorpyrifos kan mærkes for kontrol af centipedes, bør disse ikke anvendes på ficus eller grædende fig planter. Check insekticid etiketter før du anvender for at sikre, at de ikke vil skade visse prydplanter som ficus.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com