Flise Definition

December 18

Flise Definition

Enkelt er flise en flad sten, som regel en sandsten, siltstone eller skifer, der lettest opdeles i flade overflader. Det er et murstenshus sigt og ikke en geologiske, selvom mange sedimentære typer af geologi er brugt og generisk kaldes flise. De mest almindelige typer skifer og sandsten er skifer og kalksten.

Specifikt

Dannelsen af flise er udbredt og lavet på forskellige betingelser, selv om mange geologiske permutationer andel fælles elementer. Flise er lavet over tid gennem erosion af sedimentære mineraler fra ældre klipper, der er mest ofte rige i glimmer og kvarts. Mens flise begynder som forskellige mineraler, bliver tid og vejr deponeret og komprimeret for at danne sit eget rock stof. Det er glimmer og kvarts indhold, der giver dem deres uniform udskæring evne, hvis de ikke har naturligt brudt fladt på deres egne.

Minedrift

Ligesom kul og andre værdifulde mineraler fra jorden, er flise ligeledes brydes ved hjælp af store hydrauliske skovle til at grave og indlæse dem til transport. I modsætning til andre mere holdbare mineraler, men skal større pleje gives til sin håndtering. Kul, for forekomst er knust til brænding. Knusning flise ville ødelægge dets påtænkte anvendelsesformål for en række indendørs og udendørs dekorative formål. Lastning og transport er foretaget med omhu ved et uheld opdele især ønskeligt blokke af sten, indtil det kan raffineres under en senere proces.

Former

At nævne et par af de mest populære: Arizona flise er den mest rigelige med op til 30 stenbrud, der tilbyder mange nuancer af røde buff. Pennsylvania blå flise er en anden stor kilde. Det er blå med en brun nuance, der er blevet populær for dens sjældenhed i Vesten. Colorado flise er normalt rødlige i farven, er godt poleret, holdbare og ikke alt for svært at skære.

Ønskelige

Flise har været ønskeligt for hundreder af år som næsten lige så mange grunde. Nemlig dem mangelfuld udendørs gangbroer eller terrasse uden at miste fornemmelsen af udendørs, præsenterer flise et ønskeligt alternativ til mere moderne materialer som beton. Det er også alsidige sin installation og minimering af vedligeholdelse.

Det kan lægges i sand med en underliggende polyurethan base, der vil minimere ukrudtsbekæmpelse. Det kan også lægges tæt sammen i beton eller mørtel uden tab af den udendørs virkning, der kan ønske. Brugen af flise er kun begrænset af fantasien. Mange folk bygge flise vægge i deres hjem. Mere nylig, flise har været brugt indendørs, især i køkkener, på grund af sin naturlige jordiske skønhed, styrke og lethed af rengøring.

Priser

Flise er ikke billig. Første gang brugt i umiddelbar nærhed af de miner, der er fastsat en overflod af sten, dens popularitet har spredt sig vidt og bredt så to ting har føjet betydeligt til sine omkostninger. Transport, for én, har medført en stigning i prisen. Den længere væk fra minen, jo mere det koster.

Er vanskeligheden at arbejde med stenen tilføjes som koster. Som Transportomkostninger stige, så gør prisen. En anden pris variabel til at overveje, er, at minerne ikke er uudtømmelige ressourcer. De løber tør for sten til sidst, gør udskiftning af ødelagte eller beskadigede stykker, der har været lagt med den samme flise (kommer fra den samme stenbrud) kan nogle gange ikke være kun dyre, men også en udfordring, afhængigt af hvor længe siden stenen er blevet lagt.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com