Fods stearinlys vs Candela

October 28

Fods stearinlys vs Candela

Fods stearinlys er en traditionel foranstaltning af lys belysning, mens candela er en mere moderne måling af lysintensitet på lyskilden.

Fods stearinlys

Ene fods stearinlys af lys er mængden lys, en lys producerer 1 fod fra stearinlys. Ifølge University of North Carolina i Chapel Hill, den moderne måde at måle belysning er i lux (lumen pr. kvadratmeter), og 1 fods stearinlys er lig med 10.764 lux.

Candela

Candela er et mål for hvor meget lys en lyskilde producerer, målt på lyskilden, stedet hvor meget lys er på et objekt fra lyskilden.

Candela tekniske Definition

Ifølge University of North Carolina i Chapel Hill, er candela "lysstyrkefordeling af en lyskilde, der producerer single-frekvens lys med en hyppighed på 540 terahertz (THz) med en effekt på 1/683 watt pr. steradian eller 18.3988 milliwatt over en komplet kugle centreret på lyskilden."

Opsummering

TheLEDLight.com opsummerer fods stearinlys vs candela på denne måde: candela er en rating af lys output ved kilden og fods stearinlys er en måling af lys på et lysende objekt.

Konvertering

Ifølge spektre, en producent af lys meter, er candela lig med kvadratet på afstanden ganget med antallet af fods stearinlys. For eksempel, hvis din lysmåler er 10 fod fra lyskilde med en læsning af 10 fods stearinlys, antallet af candela er lig med 10 fødder kvadreret (100) gange 10, der er 1.000 candela.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com