Food Dye & hvid nelliker

August 25

Food Dye & hvid nelliker

Eksperimentet med food dye og hvid nelliker viser, hvordan en plante absorberer vand. Som stammen tager i farvestof og vand de hvide kronblade vil langsomt begynde at ændre farve. Processen med at vandet bliver trukket kaldes kapillaritet.

Materialer

Kun hvide nelliker kan bruges til at ændre farve med food dye. Du skal bruge en kop til hver blomst samt mad farvestof. En skarp kniv eller små opskæring saks vil være nødvendigt at korrekt skåret blomsterne, så de kan absorbere farvestoffet.

Metode

Hver kop bør være fyldt halvvejs med omkring 30 dråber frugtfarve. Flere dråber brugte den dristigere farve vil være. Blomsten skal være skåret i en vinkel, så det kan absorbere vandet. En gang skar, er det vigtigt at hurtigt placere den i vandet. Du kan også skære stammen mens det er under vand for at undgå luftbobler.

Ved hjælp af to farver

Hvis du vil have en enkelt blomst at have to farver blomsten bliver nødt til at absorbere de to farver på nogle tid. Dette kan gøres ved at placere to kopper side om side med to forskellige farvede farvestoffer. Stilken skal skæres direkte i halve på bunden. Hver side skal placeres i hver kop gør det muligt at absorbere de to forskellige farver.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com