Fordampning køler vs bærbar klimaanlægget

November 19

Fordampning køler vs bærbar klimaanlægget

Somre var svære at håndtere før aircondition. En ventilator og en blok af is var de nærmeste ting husejere havde luft konditionering. Willis Carrier ændret, når han opfandt den første klimaanlægget i 1902. Takket være Carrier er køling et hjem mere praktisk end nogensinde. Alle kender til de traditionelle vindue enhed og centrale air condition, men en fordampning køler og en bærbar klimaanlægget giver yderligere afkøling metoder.

Fakta

Ifølge forbruger energi Center er en fordampning køler en stor fan med fugtig puder foran den. Fans trække varmt luft udefra gennem den fugtige underlag. Fordampning bevirker, at den varme luft afkøles som det passerer gennem puder, og derefter enheden cirkulerer den kølige luft via en blæser. En bærbar klimaanlægget trækker varm luft gennem et sæt af afkøling spoler, hvilket igen gør kølig luft. En fordampning køler tilføjer fugtighed i luften, mens en bærbar klimaanlægget fjerner fugtighed fra luften.

Advarsel

En bærbar klimaanlægget er praktisk, men Consumer Reports fandt, at køling er ofte ineffektive. Det er sandsynligt, at en bærbar indtil vil køle på mindre end half det kølekapacitet. Et problem er, at en bærbar enhed bruger en udstødning slange, der skal knyttes til et vindue. Hvis varme, skal fugtige luft fra uden for lækager tilbage i rummet, så enheden køle og dehumidify det igen. Det er ligesom filtrering beskidt vand fra badekar, erstatte det med rent vand og derefter med samme beskidt vand kommer tilbage igen. Consumer Reports anbefaler en bærbar klimaanlægget kun hvis et vindue enhed eller central air er ikke en mulighed.

Overvejelser

Home Depot rapporterer, at en fordampning køler ikke er velegnet til fugtige klimaer, og virker godt under regnfuld sæsoner. Enheden også er ikke så nem at styre som en air condition, og kan bruge op til 10 gallons af vand i en time. Men Gotfred rapporter, der er baseret på modellen, en bærbar klimaanlægget normalt har en spand, som jævnligt skal tømmes. Undtagelsen er en bestemt model af bærbare klimaanlæg, der automatisk fordamper fugten når det udtømmer den varme luft.

Typer

Der findes flere typer af fordampning køler. En bærbar fordampning køler er svarende til en bærbar klimaanlægget i størrelse. Den bærbare type kan normalt køle op til 300 kvadratfod. En mobil fordampning køler er større end en bærbar enhed, og køler større rum såsom garager eller lagersteder. Et vindue eller gennem væggen fordampning køler kan køle flere værelser, meget gerne et vindue eller gennem væggen klimaanlægget. A ned decharge eller sideudkast fordampning køler kan køle en hele hjem. Forskellen mellem to er at en ned decharge enhed går på taget og en side decharge enhed går på siden af en bygning.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com