Fordele af rød muld

April 6

Den rigtige barkflis kan betyde forskellen mellem en frustrerende sommer hobby og en frodig, blomstrende have. Barkflis er enhver dækker, enten organisk eller syntetisk, placeres over jorden til beskyttelse mod klimaændringer, erosion og andre potentielt skadelige faktorer. Rød muld har vist sig som et populært valg blandt mange gartnere.

Fakta

Rød barkflis kan henvise til enten træflis, der er farvet for at give dem en rødlig farve eller store plader af rød plast. Når de anvendes korrekt, kan begge typer leverer traditionelle bioklip fordele, såsom regulering af temperatur, bevarelse af vand, at reducere ukrudt og tilføje næringsstoffer til jorden.

Fordele

Rød muld træflis er ofte valgt for deres æstetiske skønhed. Kontrasten mellem de røde træ og grønne planter kan give enhver have liv.

Rød plast barkflis giver ikke meget i vejen for æstetik. Det er dybest set en stor rød affaldssæk dækker hele haven, med kun små huller skåret til at rumme planterne. Mens det ikke måske er behagelig for øjet, sagde rød plast barkflis afspejler mere sollys på planter, skabe øget udbytte i køkkenhaver. Rød muld træflis også afspejle mere lys end normale træflis, men ikke nær så meget som den plastik sort.

Den rigelige reflekterende lys tricks planter i handler som om andre planter er i nærheden. Dette opfattes konkurrence om lys, vand og næringsstoffer medfører planter til at frigive et kemikalie, der udløser vækst i stængler, fører til højere udbytter. Dog er der stadig betydelig uenighed om, hvorvidt rød muld reflekterende egenskaber er faktisk så gavnligt som de fleste producenter hævder. Første rapporter erklærede rød muld øges udbyttet med 15 til 20 procent. Nyere undersøgelser synes at modsige disse konstateringer, med mange gartnere vælger rød muld træflis strengt for deres farve og tekstur.

Overvejelser

Ikke alle røde barkflis træflis er skabt lige. Betragte kilden af træ. Den bedste muld kommer fra land-clearing virksomheder, der gør deres chips fra rå tømmer. I modsætning hertil er får andre barkflis virksomheder deres chips af genbrugstræ, såsom gamle kasser. Denne genbrugstræ har at gå gennem en omfattende døende proces for at give det kommercielle barkflis udseende.

Advarsler

Altid tjekke for at se hvis rød muld træflis indeholder nogen farlige petrokemiske farvestoffer. Disse Dækningsmateriale kan gøre langt mere skade end gavn. I stedet vælge rød muld farvet med biologisk nedbrydelige pigmenter som vegetabilske farvestoffer og lignende naturlige produkter.

Hvis barkflis er fremstillet af genbrugte kilder, kan det også indeholde trykimprægneret træ, der var en gang behandlet med arsen. Mens Miljøstyrelsen forbudt brugen af arsenik i 2003, kunne nogle arsen-behandlet træ stadig findes i visse dækningsmateriale.

Historie

Udtrykket "barkflis" kommer fra det engelske botaniker Cyrus Baker-barkflis, der først været banebrydende for begrebet i 1460s. Når andre bemærket, hvordan attraktive hans haver var, tog de kalde det organiske materiale han brugte "barkflis."


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com