Fordele og ulemper ved to centrale klimaanlæg enheder til to-etagers huse

November 28

Fordele og ulemper ved to centrale klimaanlæg enheder til to-etagers huse

Når du investerer penge i en central klimaanlæg, gøre du det med den forventning, at alle rum i dit hjem bliver køligt og behageligt. Men det er ofte nemmere sagt end gjort når du har en to-etagers hjem. To enheder bliver stadig mere almindeligt, især i nye hjem konstruktioner. Før de foretager en investering, bør du sætte dig selv med de fordele og ulemper til at sikre dit system er indstillet til at fungere effektivt.

Profferne

At have to systemer gør det muligt at finde en balance med grundloven af fysik, der "varmen stiger." De øvre og nedre enheder vil have separate systemer med separat termostater, så du styre temperaturer for hvert niveau uafhængigt. Kører to systemer lægger mindre belastning og afhængighed af én enhed til at levere "total hjem" køling. Det kan betale sig i reduceret slid og ælde, potentielt færre pause downs og en forlænget levetid for hver enhed. Dog uheldigt, hvis et system bryder ned, kan du holde cool på niveauet af huset hvor den fungerende system giver kold luft.

Ulemper

Må ikke antage, at have to systemer vil blive "de store equalizer," med hvert system bidrager 50 procent af din afkøling behov. I de fleste tilfælde, vil den nedenunder system stadig bidrage omkring 60 procent eller mere af den afkøling, baseret igen på lovgivningen i fysik, at varme stiger. Den anden store "con" om at have to systemer er den indledende installation omkostninger. Ud over to udendørs kondensatoren og kompressor, vil du også nødt til at installere separat kanalsystem systemer, så hvert system leverer kølig luft til sin tilsvarende niveau af hjemmet.

To-System udstyr overvejelser

Hvis du investerer i to systemer, er én måde at maksimere effektivitet til at gå med to-trins air-conditioning enheder i stedet for et-trins luftkonditioneringsanlæg. Single-fase systemer er konstant tændt eller slukket, hvilket er grunden til du føler temperatur toppe og dale. Den nøjagtige gælder for to-trins systemer. I stedet for at være off eller på, de bruger "intelligent teknologi" til at give selv køling. Motoren starter i første fase, som er omkring 60 procent af sin kapacitet. Systemet kun spark i højt gear, på 100-procent kapacitet, når rummet kræver stærkere luftstrøm til køling. Som et resultat, du bruger energi mere effektivt og mærke et mere ensartet niveau af køling ovenpå og nedenunder.

Alternativer

Zoneinddeling er et alternativ til at installere to separate systemer. Dette indebærer at identificere og opsætning af zoner hvor køling er nødvendige mest, f.eks de ovenpå soveværelser om natten og i fælles områderne stue og spisestue i løbet af dagen. Spjæld i kanalsystem justeres, så de kan være manuelt åbnes og lukkes for køling om sommeren og varme om vinteren. Om sommeren er dæmperne åbnede bredere for at tvinge en større mængde af kold luft ind gennem kanalsystem til de forskellige zoner. Et billigt alternativ er hen til oprette to separate remote control-drevne termostat systemer--én til ovenpå og for nedenunder. Om natten, kan du sænke temperaturen på nedenunder termostaten ved fjernbetjening, og i løbet af dagen, kan du sænke temperaturen til områderne ovenpå.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com