Fordele & ulemper af høje kulstof stål køkkenknive

May 29

Fordele & ulemper af høje kulstof stål køkkenknive

Køkkenknive varierer betydeligt i pris, udseende, performance og holdbarhed. Du kan købe dem for en dollar på en dyb discountbutik eller tilbringe op til $1.000 for en kniv fra en top bestik designer og producent. Høj carbon rustfrit stål er blandt de øverste materiale valg for køkkenknive og, ligesom sine konkurrenter, har fordele og ulemper.

Fordele

Uden tvivl er høj kulstofstål den bedste kniv blade materiale. Det er næsten uforgængeligt, selv når det anvendes til at skære og hugge mad på metal eller naturlige sten overflader. Det er nemt at skærpe til en supreme forkant med en skarphed stål eller andre honing tools. Når skærpet, holder høj kulstofstål sin kant godt, selv med gentagen brug.

Ulemper

Æstetisk set får kulstofstål de laveste varemærker. Det har ingen pletten modstand og discolors straks ved kontakt med sure fødevarer såsom tomater, citrusfrugter, vin eller eddike. Over tid, vil bladet skrue helt sort, selvom misfarvning ikke negativt påvirke den kniv skære evne eller give fødevarer med ulige smag eller farver. Høj kulstofstål er også modtagelige for rust og kræver regelmæssig vaskning med rustfrit stål puder at holde det rent og skinnende.

Høj Carbon rustfrit stål

Høj carbon rustfrit stål er et godt alternativ til høj kulstofstål, som det er meget slidstærkt, og knive med dette materiale tager og opretholde et knivskarpt kant. Den fordel det har over kulstofstål er dens modstand mod pletten formidles af chrom i stål. Mange high-end knive er lavet af høj carbon rustfrit stål. Dem, der foretages i Japan typisk har tyndere og sværere vinger end knive i Amerika eller Europa og kræver mere vedligeholdelse.

Rustfrit stål og kirurgisk rustfrit stål

Rustfrit eller kirurgisk stål knive er lave omkostninger og høj chrom indholdet gør dem uigennemtrængelig for rust og pletter. Men deres uholdbare gør dem svære at skærpe, og de bevare ikke deres kant fordi skarphed ødelægger den bløde stål i stedet for at skabe en fin forkant. Professionelle kokke og kokke generelt shun rustfrit stål bestik.

Andre kniv materialer

Titanium kniv knive er en blanding af karbider og titanium. De har mindre vægt end stål knive og holde en længere kant, men deres fleksibilitet gør dem upraktisk for tunge skære og hugge. Knive med keramiske knive og holde deres skarpe kanter i måneder eller år uden skarphed, som kræver diamant slibning værktøjer. Trods deres sejhed er keramisk kniv knive sprødt og bortskaffes til flisning.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com