Fordele & ulemper ved drypvanding

June 11

Fordele & ulemper ved drypvanding

Drypvanding er et system med vanding planter der bruger trykisoleret rør til at levere vand direkte til linjen plante og derefter langsomt dryppe vand ned i jorden. Dryp vandingssystemer er nemme at kontrollere og kan levere en bestemt mængde af vand over en lang periode. Disse systemer kan være mere effektiv end andre vandingssystem, men drop vandingsanlæg er ikke uden deres ulemper.

Minimere vandtab

Ifølge The landbrug Guide er hovedformålet med en drypvanding system til at reducere mængden af vand, der bruger systemet i forhold til andre vandingsanlæg. Ved at levere vandet direkte til jorden omkring plantens rødder, går til spilde mindre vand til fordampning, ifølge drop butik. Hvis du er et område, hvor vand er skræmme eller dyrt, kan det spare dig en betydelig mængde af penge.

At reducere gødning brug

Gødning kan leveres direkte til planter i stedet for sprøjtes liberalt over marken, ifølge Guide Landbrugsorganisation. Fordi mindre vand, og derfor mindre gødning, er tabt til fordampning, optage rødderne af planterne en langt højere procentdel af goedningen anvendes.

Konstant fugt niveau

Ved hjælp af en drypvanding system gør det muligt at levere små mængder vand hele dagen. Dette forbedrer den voksende betingelse ved at holde jorden på en ideel fugt niveau hele dagen i stedet for at udsætte planter for nogle perioder af extreme fugtighed og andre perioder med tørre betingelser. Hertil kommer, da vandet leveres direkte til rødderne, bladene er ikke gennemblødt, hvilket kan reducere forekomsten af sygdommen i din have.

Omkostninger

Ifølge Guide Landbrugsorganisation, omkostninger kan vise sig for at være en fordel og en ulempe ved dryp vandingssystemer. Dryp vandingssystemer har en høj anskaffelsespris for installation på grund af rør og drippers, der skal installeres. Men på grund af reduceret mængden af vand og gødning, der er brugt en drypvanding system vil spare penge i det lange løb.

Tilstoppede kunstvanding linjer

Et problem med dryp vandingssystemer opstår på grund af den konstante strøm af vand gennem dryp vanding rør. Rørene kan akkumulere sediment og blokere for strømmen af vand. Problemet er overdrevet hvis vandet strømmer gennem rørene ikke er filtreret klart af kemikalier.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com