Fordele & ulemper ved højbede

September 23

Et hævet bed garden giver en attraktiv mulighed for pynt eller vegetabilske senge. Bed færdige kanter og orden af planter giver landskabet symmetri. Konstruere og plantning i højbede giver forskellige fordele i forhold til traditionelle havearbejde, selv om der er også nogle ulemper.

Omkostninger

Højbede har den ulempe, at koster mere at installere end plantning direkte i jorden. Men omkostningerne er normalt opveje senere. Et højbed kræver ingen tunge udstyr til at dyrke eller arbejde. Du kan også dyrke flere planter i seng end i en traditionel haven seng. Dette er en betydelig besparelse for grøntsager og spiselige planter. Minimere omkostningerne ved at konstruere sengen selv fra gratis eller billige materialer, såsom træ eller sten findes allerede på din ejendom.

Arbejdskraft

Højbede kræver mere oprindelige arbejdskraft end traditionelle senge men mindre arbejdskraft, når dette er stiftet. Konstruere sengen tager tid. Udligne dette ved at købe en seng eller udlicitering af arbejdskraft. Når sengen er bygget og fyldt med jord, kræver det kun minimal vedligeholdelse. Højbede har typisk færre weed problemer på grund af tætheden af beplantning, så de fleste vedligeholdelse består af vanding, befrugtende og høst. Dækker seng med en presenning i hvilende vintersæsonen forhindrer ukrudt fra invaderende sengen når sengen er tom.

Fugt

Højbed fugt fastholdelse egenskaber er både fordele og ulemper. Højbede dræn godt, så de ikke bliver klæg eller vandlidende områder med kraftig regn. Da du fylde sengen med den bedste jord, behøver du ikke at bekymre sig om alt for våde lerjord. Desværre, de samme quick-dræning egenskaber nødvendiggøre hyppigere vanding i tørre vejr. Drypvanding og barkflis minimerer vanding behov af senge, men de tørre ud hurtigere end traditionelle senge.

Plantning

Højbede kræver minimal forberedelse før foråret plantning. Den forhøjede jord i sengen varmer og tørrer ud tidligere end i traditionelle haver, så du kan plante nogle grøntsager og blomster tidligere. Du kan også plante mere tæt i et højbed, da du ikke behøver plads mellem planter til at gå eller flytte tilling udstyr. Plantning tæthed kan også forårsage problemer. Tæt beplantede senge er mere tilbøjelige til svampe problemer. Nematoder og sygdom-organismer kan også ophobning i jorden, selv om du kan mindske disse problemer ved at dyrke forskellige planter i sengen hver år.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com