Fordele & ulemper ved Post & Beam byggeri

August 5

Stolpe og bjælke byggeri udnytter store lodrette træbjælker, der er placeret omkring 8 fod fra hinanden og en række horisontale bjælker placeret på tværs af dem til at støtte enten en anden sal eller et tag. I modsætning til lys træ indramning, som blev populær i midten af 1800-tallet i USA, har stolpe og bjælke huse et forholdsvis lille antal større, tungere strukturelle komponenter.

Pro: Strukturelle fordele

Fordi vægten af strukturen understøttes af stillinger, der er fordelt forholdsvis langt fra hinanden, stolpe og bjælke konstruktion giver mulighed for store vidder af glas. Derfor, post og beam huser ofte har store vinduer. Derudover bogføres og beam huse normalt funktion høje hvælvede lofter, skabe en stor, rummelig boligareal.

Pro: Brandmodstand

Da tømmeret brugt i opbygningen af en stolpe og bjælke struktur skal være tættere og stærkere end i lys ramme bygninger (stolpe og bjælke træ er typisk Type IV grade), er det mere brandsikre. Lys ramme bygninger er ofte bygget af nåletræ, som er mindre tætte og mere porøst, hvilket gør dem mere modtagelige for brand.

Con: omkostninger

I modsætning til lys rammekonstruktion kræver opbygningen af en stolpe og bjælke hjem store stykker af høj kvalitet træ skæres fra store træer. Desuden, disse tunge træstykker skal flyttes på plads ved hjælp af en slags kran, mens lys rammekonstruktion kan samles fra en stor mængde lys stykker.

Derudover fordi stolpe og bjælke byggeri er afhængig af et færre antal af strukturelle elementer, deres placering skal være mere præcise. Denne ekspertise er ofte vanskeligt at komme med, og derfor er dyrt.

Con: Modtagelighed for råd

En anden ulempe ved stolpe og bjælke bygninger er deres følsomhed over for råd. Ofte bjælker er uden for hjemmet og er ikke omfattet. Denne eksponering tillader bjælker, som er væsentlige strukturelle elementer, til at rådne over lange perioder.

Endvidere er de store mængder af fritliggende træ på ydersiden af huset mere modtagelige for angreb af en række skadelige skadedyr, især termitter og carpenter myrer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com