Fordelene ved jord

June 25

Fordelene ved jord

Når plantning en have, at vælge den rigtige jord til forskellige planter er kritisk. Du bør indsamle en prøve af dit potentiale beplantning jord og tage det til din lokale udvidelse kontor for testning. Testresultaterne vil angive, hvilken type af jord du har og hjælpe dig med at bestemme de bedste typer af planter til at vokse der og/eller hvilke ændringer, kan du forbedre jorden.

Sand

Sandet er tør og let i vægt, og fordi det bliver varm hurtigt det er nyttigt for voksende tidligt på sæsonen afgrøder. En ledende fordel af sand er, at du kan dyrke den til enhver tid af året. Sand er også let at arbejde. Sandjord indeholder små bidder af kvarts og silica samt ler, en anden type af jord. Sandet er grynet og har større partikler end ler. Tilføje rige, økologiske spørgsmål til sand forbedrer sin frugtbarhed.

Ler

Lerjord--en tung jord, der indeholder flad, fine partikler, at holde sammen--er en anden jordtype, der byder på flere fordele. For eksempel, er mængden af mad/plantenæringsstoffer i ler meget højere end i sand. Derudover forbliver ler våde, selv når det er veldrænet, så selvom ler kan være vanskeligt at bruge under kraftig regn, det er ekstremt nyttige i tørt vejr. Faktisk holde tilføje kalk til lerjord denne type af jord fra at blive klistret. Godt rådnet organisk materiale kan desuden føjes til lerjord at forbedre dens tekstur og din evne til at arbejde med den.

Lerjord

Lerjord jord er en kombination af ler og sand. Ler en del af lerjord hjælper med væskeophobning, mens den sandede del hjælper jord til at forblive åben, så planternes rødder nemt kan trænge igennem det. Også tillader sand i lerjord vand at bevæge sig gennem jorden hurtigt når betingelserne er våd, så jorden ikke bliver alt for dyngvåd. På samme tid holder den fugtig kvaliteten af ler lerjord jord bliver for stiv for planterødder at vokse gennem når den er varm, tør betingelser stadig. Lerjord jord typisk fungerer bedst for mange planter.

Tørv

Tørv jord har mere end 20 procent af humus. Fordi den vegetabilsk materiale i tørv rådnende, anses denne type af jord for sure. Den højt organisk indhold i tørv gør denne type af jord forekomme sorte. Men grøntsager som selleri florerer i tørv jord, og tilføje kalk også kan hjælpe dig med at vokse en bred vifte af andre grøntsager og frugter. Derudover omfavne planter såsom Azalea og Rhododendron--der elsker sure jordbundsforhold--tørv jord. Tørv jord kan være yderst frugtbare og våd.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com