Forfrossen tomatplanter

January 7

Forfrossen tomatplanter

Tomatplanter i enhver fase kan være uopretteligt, hvis de får frostbitten. Unge tomatplanter plantet for tidligt i foråret og ældre planter stadig stående i efteråret er udsat for forfrysninger. Dette sker når temperaturen falder til under frysepunktet natten over. Den skade, der forårsages af forfrysninger er ikke gjort af indefrysning, sig selv, men af den hurtig optøning, der følger.

At undgå forfrysninger på dine planter

Plante dine tomater efter den sidste forudsagt big freeze i foråret. Generelt, dette sker efter mors dag. Start din frøplanter indendørs, hvis du ønsker at plante nogen hurtigere end dette, derefter omplante dem udendørs, når vejret ikke forventes for at fryse længere. Hvis du stadig har tomatplanter, der producerer frugt i det sene efterår, beskytte dem fra tidlige efterår frost ved at dække dem natten over med tæpper eller et gartneri fleece. Et gartneri fleece er også kaldet en klokke, cloche eller række dækning. Det er lavet af polypropylen fibre, og tillader lys, luft og vand ind i anlægget, mens stadig beskytte det fra temperatur falder. Hvis dine planter er pottet, flytte dem indendørs hvis det er muligt. Hvis dine planter har frugt på det, vælge noget, der er stadig grønne og fuld størrelse; det vil modnes fint fra anlægget.

Hvordan til at inspicere For forfrysninger

Hvis temperaturen falder uventet under frysepunktet natten, inspicere din tomatplanter for forfrysninger at afgøre, om de er stadig gode. Føle stilke til fasthed; bløde stilke er en indikation af forfrysninger. Inspicere bladene for visnen og misfarvning, der er også indikationer af forfrysninger.

Hvordan man Salvage Frostbitten planter

Hvis kun dele af stængler og blade er beskadiget af forfrysninger, skåret disse off anlægget ved hjælp af havearbejde sakse. Forfrossen tomater vil ikke også være så god hvis spises frisk. I stedet, føje dem til gryderetter, supper og saucer, så længe du bruger dem hurtigt efter at opdage forfrysninger skader. Brug dem ikke til konservesindustrien.

Flere Tips om at forhindre forfrysninger

Hvis du dækker din tomatplanter om natten for at undgå forfrysninger, fjerne belægninger i løbet af dagen. Det er værd at bemærke at der dækker dine planter kun beskytter dem mod lys frost, ikke hård frost. Hvis du kender måske frostbitten dine planter, skygge dem fra tidlige morgensol, så de langsomt kan tø.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com