Formering af en plante, Narcissus

January 24

Formering af en plante, Narcissus

Med deres muntre blomstrer lyse Narcissus planter foråret haven. Slægten Narcissus indeholder sådanne planter som angel's tårer, jonquils og den velkendte påskelilje. Selv om mange havecentre og postordre planteskoler sælge påskeliljer, kan det være vanskeligt for gartnere at finde de mindre almindelige Narcissus arter. Hvis du vokse jonquil eller angel's tårer, eller måske har en interessant udvalg af påskelilje, overveje at udbrede dem til at give væk eller sælge.

Når at udbrede

Din Narcissus vil blomstre i foråret og inden for et par uger blomsterne vil blegne. Forlade blade på planten. Dette lader bladene fortsætte med at levere energi til pærer, hvilket gør dem blomstre bedre det følgende år. Vente med at overføre dine planter, når løvet begynder at dø i slutningen af foråret eller forsommeren. Vent ikke for længe eller løv vil kompost i jorden og gøre det svært at finde din pærer.

Vælge planter

Narcissus har brug for mindst to år at udvikle flere datter pærer fra mor pære. Over de næste par år, løgene blive overfyldt og producere mindre eller færre blomstrer. Tage til efterretning i foråret som din 3-årige eller ældre planter viser tegn på fortrængning. Placere en markør i midten af disse planter til at minde dig selv om hvilke at grave til formering.

Hvordan til at grave

Med en haven spade, grave i jorden på kanten af klump af Narcissus du markeret til division i foråret. Narcissus pærer kan være alt fra 6 til 12 inches dyb. Fortsætte med at grave omkring klump, indtil det er løst nok til at løfte ud; du måske har brug for hjælp med dette siden jorden og pærer kan være temmelig tung. Når klump er ude, bryde apart individuelle pærer med dine hænder.

Pære pleje

Når du har din Narcissus pærer ud og brudt apart, holde nogle for at genplante i din have og der er afsat andre at give væk eller sælge. Da du har spade ud, gå videre og genplante de pærer du vil beholde. For de andre, trim off enhver resterende blade og lad dem lufttørre i skyggen i tre dage. Gemme pærer i et tørt og køligt sted med god luft flow. Smide ud eller kompost eventuelle beskadigede eller rådnende pærer du finde.

Frøformering

Der er en mindre almindelige og mere tidskrævende metode til Narcissus formering af frø. I dette tilfælde efterlade blomstrer på anlægget og lade dem gå til frø. Gemme frøkapsler på et tørt sted indtil efteråret. Frøene kan så blive plantet i løs pottemuld eller direkte i haven. Hvis plantning i bakker eller gryder, holde dem uden for i en stald eller under en eave. Holde frøene fugtige, men ikke våd. De vil spire i foråret, men vil tage to eller flere år til at blomstre. Blomstrer vil ikke ligne præcis moderplanten.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com