Formering og bestøvning af en citron træ

November 14

Citrontræer kan overføres mange måder, hvoraf de fleste omgå krydsbestøvning helt. Nøglen er at afgøre hvilken størrelse træ ønskede, forhindringer dit citron træ står over for i dit miljø, og hvor længe du vil vente på en modne træ.

Formering

Citroner er formeret som de fleste citrus, med "T" stiklinger eller podning på robust grundstammen. "T" stiklinger er små grene skæres et par inches før og efter en blad-bærende gren, så plantet saa motorvejskrydset "T" er i jorden og den grønne gren er lodret. Alternativt, ønskeligt citron frugt størrelser og varianter er ofte podet på grundstammen, der er resistente over for sygdom eller miljømæssige stress, såsom sour orange.

Bestøvning

Citrontræer kan selvbestøvende, og er selv-frugtbar. Når det er sagt, hybrider kan blive manipuleret af cross-pollinating forskellige citron sorter. Komplikation kommer i, at hver citron frø ofte producerer flere planter, med én indeholdende den krydsede genetiske materiale, og resten er kloner af den overordnede citron træ.

Overvejelser

Formeringsmateriale fra frø betyder venter mange år (omkring 15) før træet bærer frugt, medmindre grene fra sætteplante er podet på mere modne grundstammen. Således er podning og stiklinger de foretrukne metoder til lemon tree formering. Stiklinger ikke altid tilpasse sig hårde jordbundsforhold, så overvej podning medmindre din jord er rig, frugtbar og godt drænet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com