Formering procedurer for en vestlige Redbud træ

February 11

Vestlige redbud træer (Judastræ occidentalis eller Judastræ orbiculata) er almindeligt dyrket i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7 til 9 for deres prangende, magenta blomster og dekorative blade. Klonede spredningsmetoder som stiklinger er upålidelige, så de fleste vestlige redbuds overføres ved hjælp af frø. Frøene spirer meget hurtigt efter forbehandling og lagt hurtigt på vækst. Dog skal de være startet på det rigtige tidspunkt af året for at sikre et vellykket resultat.

Timing

Vestlige redbud frø bo levedygtige i op til 12 år, takket være deres hårde, vandtætte frø pels. Dog skal de blive indsamlet umiddelbart efter de modnes i efteråret for at begrænse risikoen for insektangreb og patogene vækst. Indsamle frø, når bælgene tænder lys brun og rasle når rystet. Holde frøene inde i en papirpose betingelser, tørt, køligt indtil foråret, hvor de kan være forbehandlet og sået.

Frø forbehandling

Forbehandling vestlige redbud frø tager cirka tre måneder, så det er bedst at starte processen i slutningen af vinteren eller det meget tidlige forår. Det indebærer scarification for at svække frø frakke og stratificering til at opfylde de frø vækstdvale krav. Frøene kan hakker med en neglefil eller dyppes i kogende vand natten over for at svække frø frakke. Begge metoder fungerer lige så godt, selvom vandet sættetid er mindre arbejdsintensive. Når scarified, skal frøene være kold stratificeret. Opbevare frøene i fugtede sphagnum inde i køleskabet for to til tre måneder. Kontrollere sphagnum regelmæssigt for at sikre det forbliver fugtig.

Såning

Såning vestlige redbud frø i beholdere i stedet børnehave senge vil begrænse mulighederne for dæmpning off, en ødelæggende svampeinfektion, der er almindelige i mange planter. Større, 1-gallon krukker er bedst, fordi de tillader stiklinger til at sætte ned en lang pælerod, som vil hjælpe dem med at overleve i jorden. Så et frø i hver potte i en dybde på omtrent 1/4 tommer, som er ca tre gange bredden af frø. Den jord, der dækker frø bør let Stampes for at hjælpe forankre frø til jorden.

Spiring betingelser

Udendørs spiring vil resultere i sundere, mere robust vestlige redbud frøplanter fordi de frit cirkulerende luft og svingende temperaturer afskrækker væksten af potentielt skadelige patogener. En let skygge, beskyttede område er ideel, selvom gryder kan placeres inde i en åben kolde ramme, hvis dagtimerne temperaturer under 70 grader Fahrenheit i en længere periode af tid. Konsekvent fugt er afgørende, så hold den øverste tomme af jord moderat fugtig. Da frøene er grundt sået, vand med en fin tåge eller spray dyse til at holde fra løs frø. Sund vestlige redbud frø vil spire i omkring en til to uger, hvis dagtimerne temperaturer holde konsekvent over 70 F.

Efterbehandling og plantning

Selv om vestlige redbuds vokser hurtigt, skal de stadig dyrkes i Potter læ betingelser for et helt år før de er plantet i jorden. Infektioner er stadig en trussel i etableringsfasen, så holde dem på de samme læ men luftige betingelser, og vand dem på bunden i stedet for sprøjtning fra toppen. Vænne dem til fuld sol i mindst to uger før plantning dem i en solrig seng i foråret eller efteråret deres andet år.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com