Formica vs kvarts køkkenbordet

July 4

Formica vs kvarts køkkenbordet

Bordplader i køkkener skal opfylde flere standarder for maksimal effektivitet og sundhed. De skal være glatte nok til at holde ren uden husly eventuelle farlige bakterier, holdbare til at håndtere yderpunkter fra varme og kolde retter, og forbliver uigennemtrængelig for pletter fra mad. Fordi Formica og kvarts opfylder disse krav på forskellige måder, er de blevet populære for overflader til køkken og badeværelse bordplader.

Formica

Formica er en virksomhed med flere typer af syntetiske køkkenbordet produkter. Men dens navn primært refererer til en plastik laminat, som mange forbinder med retro køkken med vilde overflade mønstre. Fordi designet er begrænset kun til et tyndt lag, kan ulykker afsløre de underliggende mørkere kerne, hvilket gør for en attraktiv udseende. Sådanne laminater er stadig ønskelig for deres bred vifte af farver og designs, men er mere holdbare end deres forgængere.

Kvarts

Kvarts er et naturligt materiale, der er et af de sværeste stoffer på jorden, ifølge Home Depot. Til bordplader, er det jorden op og kombineret med harpiks til form plader. Dens overflade er kølig at røre og viser attraktive indeslutninger, der trænger igennem materialet, giver mulighed for kreativt udformede kanter og udskæringer. Quartz bordplader er dyrere end Formica laminater men billigere end granit. Det kræver ingen fugemasser og voks, og bortset fra lejlighedsvis rengøring, er næsten vedligeholdelsesfri. Både Formica og kvarts er også populære til brug i badeværelser.

Fordele

I næsten alle henseender er kvarts overlegen i forhold til Formica laminat. Det er mere bunden og knæk resistente, uigennemtrængelig for flere typer af husholdningskemikalier, stærkere, upåvirket af nedfrysning og optøning, og mere modstandsdygtige over for skimmel og meldug. Det er også mere resistente over for flydende absorption, fordi det ikke er så porøst. Både quartz og Formica er næsten ens i modstå forbrændinger, varme og pletter. På $2-$3 et kvadrat fod er Formica langt billigere end kvarts, der kan køre fra $150 til $200 en firkantet fod, ifølge en 2009 artikel på webstedet Popular Mechanics. Knive kan skade en Formica overflade, som ikke kan repareres, hvis bejdset, bulet eller ridset. Kvarts, på den anden side har flere, uregelmæssige mønstre, synliggørelse sømme mellem to plader af kvarts.

Alternativer

Hvis hverken kvarts eller Formica tilbyder den bedste kombination af materiale og pris, findes alternativer til bordplader, ifølge Popular Mechanics. Granit er de mest populære naturlige sten countertop materiale og omkostningerne fra $75 til over 250 dollar per kvadratfod. Keramiske fliser er ikke så populære i dag, men er nyttig omkring vand på grund af dets fugt modstand. Det kan koste fra $1 til $5 en firkantet fod. Træ har en naturlig varme men også har mistet popularitet, fordi det kræver vedligeholdelse. Det koster omkring $100 til $200 per kvadratfod. Endelig, beton er solide og holdbare men kan knæk uden den korrekte substracture. Hver counter skal være skræddersyede og omkostningerne fra $85 til $100 et kvadrat fod.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com