Forskel mellem mandlige & kvindelige planter

October 28

Forskel mellem mandlige & kvindelige planter

En plante reproduktive system hjælper med at kategorisere det i videnskabelig klassifikationssystem kaldet taksonomi. Disse reproduktive organer findes ofte i blomsterne. Hanblomsterne producerer pollen, som befrugte hunblomster æg.

Blomst dele

En enkelt blomst kan holde mandlige, kvindelige eller både de mandlige og kvindelige reproduktive organer af en plante. Planter har brug for bidrag fra både mandlige og kvindelige organer til at producere en levedygtige frø.

Støvvejen

Støvvejen generelt ligger midt i en blomst og er den kvindelige reproduktive organer. Det er formet som en lille bowling pin ifølge AZ Master gartner Manual. Det har en stigmatisering på toppen, en forbindende stil i midten og en æggestok nederst. Æggestokken huser æg i æganlæggene.

Støvdrager

Støvdrager er den mandlige reproduktive organer og består af en lang, tynd glødetråd med en pose øverst kaldet anther. Anther indeholder pollen, så det kan transporteres og udbetalt af vinden, insekter, fugle, flagermus eller andre organismer til at bestøve en kvindelig. Når en kvindelig ægget er befrugtet med mandlige pollen, kan det producere en frø.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com