Forskelle mellem en fersken, en abrikos & en nektarin

April 11

Forskelle mellem en fersken, en abrikos & en nektarin

Ferskner, nektariner og abrikoser er alle medlemmer af familien Prunus. Denne familie af frugt indeholder også blommer, kirsebær og mandler. Selv om disse tre frugter er ens i farve og form, og de kommer fra træer ligner hinanden, er der adskillige forskelle.

Hud og størrelse

Den væsentligste forskel mellem en fersken og en nektarin er huden. Ellers, disse to frugter er praktisk talt identiske og er ca samme størrelse. De er faktisk de samme frugtsorter. Fersken hud er blød og fuzzy, mens en nektarin hud er glat. Abrikoser har også lidt fuzzy, tyndere hud, og frugt, overordnede, er betydeligt mindre. Derudover har abrikoser en mere ovale formet grube, der falder ud nemt når frugten er klippet.

Smag

Ferskner og nektariner smag lignende, afhængigt af sorten. Hvis du tog skindet både frugter kan du muligvis ikke se forskel mellem to. En abrikos er en helt anden frugt og er mere tæt forbundet med blommefarvet. Abrikoser tendens til at være lidt syrlig, mens ferskner og nektariner er på den søde side.

Sæson og vækst

Abrikoser har en meget kortere vækstsæson og har brug for mere nervepirrende timer at producere. Nektariner og ferskner også brug for køling timer, men ikke så mange, og de har en længere sæson. Nektarin og fersken udseende ligner hinanden meget og er som regel beskåret og holdt under 15 fod høje; Abrikos træer kan vokse over 20 fod høje, men er som regel beskåret til omkring 12 fod. I USA, er disse tre frugter dyrkes hovedsageligt i Californien. Der er over 300 sorter af ferskner og nektariner, kombineret, dyrket i USA, mens der er kun ca. 20 varianter af abrikoser.

Ernæring

Selv om alle tre frugter er sunde, har de lidt forskellige sundhedsmæssige fordele. Nektariner og ferskner er høj i kalium. Selv om lille i størrelse, abrikoser pakke en god punch af a-vitamin og er lavere i kalorier. Alle tre frugter er høje i c-vitamin.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com