Forskelle mellem folieret & ikke folieret metamorfe bjergarter

September 17

Forskelle mellem folieret & ikke folieret metamorfe bjergarter

De store forskelle mellem folieret og nonfoliated metamorfe bjergarter er i områderne af tekstur, udseende og typen af pres under omkrystallisering. Det tryk, den reformerende rock forårsager forskelle i den måde rock ser en gang recrystallized og afgør, om det vil være folieret eller nonfoliated.

Processen

Både folieret og nonfoliated klipper begynder deres liv som enten sedimentære, magmatiske eller en anden metamorfe rock. På grund af geologiske ændringer, bliver der oprettet en metamorfe rock af typen folieret eller nonfoliated. Disse geologiske ændringer kan være på grund af varme og temperatur fra recrystallizing rock bliver fundet dybt inde i Jordens skorpe. "Friktion og forvrængning" forårsaget af flytning af tektoniske plader under jordens overflade eller indførelsen af varme magma til overordnede rock.

Type af pres

Hvis det tryk, den recrystallizing rock er ulige, vil så en foliated rock danne. Skal være stærk i kraft på den reformerende rock og "en retningsbestemt." Hvis det tryk, den recrystallizing rock er lige over det hele, vil der imidlertid oprettes et nonfoliated rock.

Folieret tekstur

En foliated metamorfe rock vil have stribede mineraler. Den mineralske flager vil synes at være parallel med rock og vil kigge lagdelte. Når en foliated rock bryder, medfører det en tynd rock fragment.

Nonfoliated tekstur

En nonfoliated rock vil have næsten den modsatte tekstur. Mineralerne vil synes at være tilfældigt orienterede uden indlysende banding og have et kornet udseende. I modsætning til en foliated rock, der bliver ingen lag og de vil ikke flage ud i tynde lag når brudt.

Folieret Compostion

Folieret sten dannes oftest fra mudstones og indeholder "finkornet" eller "platy" mineraler, der er normalt for små til at se med det blotte øje; selv om nogle kan ses uden støtte. Eksempler på folieret klipper er skifer, phyllite og skifer.

Nonfoliated sammensætning

Nonfoliated sten indeholder mere grove kornet mineraler og har generelt en tilfældig form. På grund af dette er disse sten meget kornet i udseende. Eksempler på nonfoliated klipper er kvartsit, marmor og antracit kul.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com