Forskelle mellem Huckleberry & høj Bush blåbær

November 25

Forskelle mellem Huckleberry & høj Bush blåbær

Blåbær og highbush blåbær både vokser vildt og kommercielt, nøgne spiselige blå frugter og kan bruges i kager, marmelade og saft. Blåbær er undertiden benævnt vilde blåbær. Mens disse to typer af blåbær har en masse til fælles, de er to meget forskellige planter og ulighederne i vækst, udseende og reproduktion.

Arter

Blåbær og highbush blåbær er faktisk to forskellige arter af planter. Vilde highbush blåbær falder ind under kategorien af Vaccinium corymbosum L arter samtidig kommercielle highbush blåbær---blåbær, der dyrkes af landmændene for salg---er en hybrid mellem Vaccunium corymbosum L og andre arter, blåbær.

To forskellige arter af huckleberries findes---Vaccinum gederams Ait. og V. mytilloides. Da huckleberries ikke er en hybrid, markedsføres de ofte som vilde blåbær.

Vækst

Highbush blåbær nå en højde mellem 6 og 12 fod---dermed deres navn---vokser lodret i stedet for vandret. Små prikker omfatter filialer af disse krat. Kviste vil også ændre farve fra en gullig grøn til en rødlig farve om vinteren. De grønne blade er ægformede og nå en længde på 1 til 3,5 inches. Highbush blåbær buske producere små hvide blomster, der kan undertiden har en rødlig nuance før de producerer mørke blå bær.

Blåbær kun vokse til en højde hvor som helst mellem 6 inches og 2 fødder, afhængigt af det enkelte anlæg. Med underjordiske flere stængler, huckleberry buske vokse vandret og lav til jorden. Du kan opleve deres blade Skift farver med sæsonen starter som rødlige grønne i foråret, omdanne til en mørk blå-grøn i sommeren og endelig i en lilla maroon i efteråret. Huckleberry busk producere små hvide Rosa hvide blomster formet som klokker før blottelse blå bær, som de er kendt for.

Frugtproduktion

Highbush blåbær producere frugt hvert år. Huckleberries vokser i naturen og af egen drift vil også producere en afgrøde årligt. Men når huckleberries er vokset og forvaltes af landbrugere for kommercielt salg, de kun producerer frugt hvert andet år. Når du har høstet din huckleberry felter, skal du brænde eller klippe dem til jorden, så nye planter kan spire den næste år, men de vil ikke bære frugt indtil det følgende forår.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com