Forskelle mellem hvepse og mudder Daubers

December 21

Hvepse og mudder daubers er begge medlemmer af Apocrita sub orden af insekter og er tæt forbundet på mange måder. Begge insekter er parasitaere og vigtige skadedyr kontrol agenser i hele deres sortiment. Der er dog forskelle mellem hvepse og mudder daubers vedrørende deres udseende, adfærd og reproduktion, der gør det let at skelne mellem de to insekter.

Udseende

En af de primære forskelle mellem hvepse og mudder daubers er deres størrelse og form. Mudder daubers tendens til at være større, men mere spinkel end hvepse. Mudder daubers har en lang, smal bladstilken--hvad entomologists kalder del af kroppen, der forbinder maven med brystkassen. Desuden, selv om både hvepse og mudder daubers har en sort og gul farver, er de af mudder dauber mere afdæmpede og mindre synlige end hvepse.

Habitat

Mudder daubers er ensomme insekter mens mange arter af hveps er sociale og lever i store nældefeber. Mudder daubers indsamle mudder fra jorden og konstruere rørformede reder under en overhængende struktur, såsom en markise eller et dæk. De derefter jage en række insekter, fylde rørene med kroppe, lå et enkelt æg og derefter forsegle reden og forlade deres afkom at udvikle på egen hånd.

Hvepse, på den anden side bor kollektivt og konstruere store reder fra træ fibre kombineret med deres spyt. I disse reder, larve hvepse plejes og beskyttet af voksen hvepse. Hvepse konstruere reder underjordiske samt over jorden, afhængig af arten.

Adfærd

På grund af deres ensomme natur, mudder daubers er ikke en aggressiv insekt og vil kun Brod, hvis vedvarende provokeret. Mudder daubers forsvarer ikke deres reder, selv under opførelsen. Hvepse, bliver hvis truet, voldsomt forsvare deres rede. Hvepse besidder en unbarbed stinger, der tillader dem at stikke flere gange, og de vil ofte bide og stikke samtidig når ophidset.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com