Forskelle mellem jorden orme og kompost orme

October 22

Forskelle mellem jorden orme og kompost orme

Ormen kompostering--også kaldet ormekompostering--bruger specialiserede orm arter til at nedbryde organisk affald. Kompostering med orme er en kontinuerlig proces, der kan ske indendørs eller udendørs, og du behøver ikke at vende materialet fordi orme gøre det for dig. Typisk, røde wiggler orme bruges i ormekompostering og er lidt anderledes end en almindelig regnorm.

Udseende

Liget af et earthworm er opdelt i segmenter, og det er typisk rødlig-brun i farven. Regnorme varierer i størrelse fra så lille som 1/4 tommer i længden til 6 inches eller længere. Den største regnorm nogensinde registreret var fundet i Sydafrika og målt 22 fod lang. Rød wiggler orme er typisk mellem 2 til 3 inches lang og har en rødlig-lilla farve og en gul spids på halen. Nogle arter af rød wiggler orme har også striber.

Habitat

Ormen rød wiggler - også kaldet røde orm, brandling ormen, gylle ormen og tiger ormen--er mest almindeligt anvendt til kompostering fordi den trives i varme betingelser findes i en kompost bin. Rød wigglers er fleksibel, tolererer temperaturer fra 32 grader Fahrenheit til 95 grader Fahrenheit. De er også store opdrættere, at fodre på en vifte af organisk affald og mikroorganismer, som lever i dette materiale. Rød wigglers ikke er typisk findes i din baghave. Regnorme er ideel til udendørs haver og findes ofte i din baghave og blomst senge. Fordi de har brug for fugtige jord til at overleve, vil de graver dybt ned i jorden, hvis betingelserne, der er tør eller koldt.

Mad

Regnorme fjerne dødt organisk materiale fra overfladen af jorden og bære det underjordiske. Regnorme vil spise op til deres kropsvægt i mad dagligt. Jordens kvalitet er forbedret gennem deres støbegods--afføring--som giver næringsstoffer for planterne. Rød wigglers også forbedre jorden, men er mere aggressive end regnorme. De også vil spise op til deres egen vægt i mad dagligt, men rød wigglers altid forblive nær overfladen af jorden, hvor de lever af døde plantemateriale. De fremskynde den komposteringsproces ved at spise en stor mængde af dødt organisk materiale og efterlod støbegods for levende planter at fodre.

Composters

Fordi de reproducere hurtigere end regnorme og bo tæt på overfladen, er rød wigglers mere velegnet til kompostering placeringer. Regnorme kan dræbe sig selv forsøger at grave sig ned gennem bunden af en worm bin, fordi de er en gravende orm, hvilket betyder, at de foretrækker at bo godt under overfladen. I kompostering, er dette ikke ideelt fordi ormene ikke er indsamling på overfladen materiale, og du kan have til at vende kompost for at introducere dem til nyt materiale.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com