Forskelle mellem maddiker & larver

March 11

Forskelle mellem maddiker & larver

Maddiker og larver er både almindelige beboere i haven, men de er udpræget forskellige i deres udseende, fodring vaner og eventuel livsform. Maddike er stadiet larver af fluer, mens caterpillar er larver af møl og sommerfugle. Begge kræver kontrol til at holde din have i topform.

Fodring

Fluer lægger æg på død eller rådnende sag. Når æggene klækkes, opstår maddiker. Maddiker spise rådnende organisk stof og ofte danne en masse wiggling "orme."Sommerfugle og møl lægge æg på plantemateriale. Æg klækkes producerer larver, der spiser plantemateriale.

Udseende

Maddiker er korte, typisk mindre end 1/2 tommer i længden, indeholder hooked mund dele på en tilspidset hoved og har en afrundede eller afstumpede bagben ende. En maddike er typisk hvidlig tan med to nyreformede Spirakler eller åndehuller, om dens bagben ende. Maddiker har ingen ben og flytte af orm-lignende sammentrækninger.

Larver kan være solid brun, sort, grøn eller gul eller være forsynet med en række forskellige mønstre, stribede eller plettet. De kan nå længder på 2 til 4 inches, afhængigt af arten. Larver har forskellige øjne, kroppens strækninger og to typer af ben; de bruger en type til at holde mad og anden form for bevægelse. Larver har sensoriske hår på deres overflade og kan have spikes eller falske øje steder at narre rovdyr.

Livscyklus

Fluer lægger æg i rådnende organisk materiale i varmt vejr. Æggene klækkes inden for et par dage og maddiker emerge. Maddiker fortære det organiske stof i 8-10 dage, afhængigt af arten og temperaturen, og derefter flytte væk fra rådnende sagen for at forpupper. Den cirkulære puppe er mindre end maddike og repræsenterer den næste fase af flyve udvikling.

Larver spiser plantemateriale og vokse hurtigt. Som de vokser, molt de deres hud flere gange til at rumme deres større størrelse. Når en caterpillar når voksen størrelse i to uger til en måned, det spinder en kokon eller puppe fra silke kirtler nær sin mund og pupates der mens omdanne til en møl eller butterfly.

Kontrol

Den mest effektive måde at styre maddiker er at holde haven områder, rene og fri af rådnende sag. Fluer vil omgå områder rådnende organisk materiale og søge en anden placering for at lægge deres æg. Hvis du opdager maddiker i din have, bruge en skovl til at fjerne det døde materiale indeholdende maddiker og bortskaffe det væk fra dit hjem og haven.

Du kan styre larver på flere måder: ved manuelt at fjerne klumper af æg, kokoner eller larver og bortskaffelse af dem i en sæbe og vand løsning; gør det muligt naturlige prædatorer som hvepse at gøre gerning; ved hjælp af en biologisk kontrol f.eks. Bacillus thuringiensis eller BT; eller ved at anvende kemiske pesticid til inficerede planter kun. Anvende pesticider omtanke og ikke bruger dem på alle på butterfly haver for at undgå drab gavnlige insekter, såsom mariehøns, eller truede sommerfugle.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com