Forskelle mellem stedsegrønne og løvfældende skove

October 16

Forskelle mellem stedsegrønne og løvfældende skove

Hvis du er interesseret i at tilbringe mere tid udendørs, overveje at studere området i feltet naturhistorie som en måde at øge din nydelse og viden om verden omkring dig. En af de grundlæggende aspekter af feltet naturhistoriske er forskellen mellem skoven miljøer og økosystemer, som de typiske af en stedsegrønne eller løvfældende skov.

Klima

Med hensyn til klima findes løvfældende skove hovedsageligt i moderate og tropiske områder, mens stedsegrønne skove, også kendt som nåleskove, findes i koldere klimaer, både bredde og højde. Stedsegrønne skove er mere tilpasset til barskere forhold i form af lavere mængder af sollys, stærkere vind og koldere temperaturer. Løvfældende skove findes hovedsageligt i områder, der oplever sæsonbestemte ændringer gennem året, hvilket forklarer tab af blade i efteråret og ny vækst og knopper i foråret. I mange områder hvor et moderat klima er fremherskende, indeholder blandet-løvfældende skove en kombination af stedsegrønne og løvfældende træer.

Plante tilpasninger

I hver af to skovtyper tilpasses træer og planter for at opfylde betingelserne for områdets klima. Stedsegrønne nåletræer har typisk rundet nåle til blade og gren mønstre, der er i stand til at bære vægten af sne om vinteren. Mange stedsegrønne træer også producere en biokemiske frostvæske-type stof, der hjælper til at opretholde grundlæggende liv støtte funktioner under sub-frysning temperaturer. Løvfældende træer har bredere blade og mere klorofyl end stedsegrønne træer for at fange så meget sollys som muligt i den varme sæson før de mister deres blade om vinteren. Løvfældende træer er også i stand til at forsegle off gamle knopper med beskyttelse om vinteren mod frost.

Jord

Jorden i en løvskov rigere navnlig og har en tykkere organiske lag end en evergreen skov. Nedfaldne blade i en løvskov er brudt ned, tilbage flere næringsstoffer til jorden; disse næringsstoffer bruges af andre planter i underskov. Typisk på grund af den løvskov næringsrig jord er der flere lag af planter mellem de vigtigste baldakin og i skovbunden. Dog i en evergreen skov udgør gamle nåle fra stedsegrønne træer et tyndt dække af skov jord. Nåle fra et stedsegrønt træ er typisk Sure, at gøre for en næringsfattige jord. Som følge heraf er færre understory planter stand til at vokse i en evergreen skov.

Biodiversitet

En af de største forskelle mellem en evergreen og en løvskov er mængden af biodiversitet i et løvfældende miljø. Flere forskellige typer af pattedyr lever i løvfældende skove; disse er møtrik og agern foderautomater, planteædende eller altædende. Nogle løvskov områder, såsom Great Smoky Mountains i North Carolina og Tennessee, har nogle af de rigeste biodiversiteten for planter, salamandre og slim forme i verden. På den anden side er færre dyr og færre typer af planter i stand til at overleve de klimatiske ekstremer af de nordlige stedsegrønne skove. Disse dyr har lavet specielle tilpasninger til koldt. De omfatter elg, rensdyr, rensdyr, kaniner, egern og rovdyr som lynx, wolverine, bobcat og wolf.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com