Forskelle mellem tæpper, dyner og dynetæpper

July 17

Forskelle mellem tæpper, dyner og dynetæpper

Der er intet som snuggling i varme strøelse på en kold vinternat, eller endda en kølig sommeraften. Tæpper, dyner og dyner giver hyggelige, beroligende blødhed. Selvom disse tre typer af sengelinned er ofte forvirret, der er nogle forskelle mellem dem, og hver har sin egen særlige kvaliteter.

Similarites

Tæpper, dyner og dynetæpper, er alle top-lags sengelinned, normalt placeret over et lagen eller et ark sæt. De er ofte dekorativt i dækkende farver eller trykte stoffer, og som regel fyldt med enten bomuld eller polyester batting, polyurethan skum, eller anden form for ned (fjer).

Quilts

Dyner er normalt består af tre lag, herunder en base lag af stof, midten, påfyldning lag af bomuld eller polyester batting, og en øverste lag af stof. De er enten syet i en stor del eller i et kludetæppe af mindre stykker sat sammen. De tre lag er quiltet med tråd, ved hjælp af enten et koblingssalg teknik eller en kørende quilt søm. Syning former ofte dekorative mønstre, som kan ses på de øverste og nederste lag. Dyner opstod i Egypten og Kina hvor de tre lag blev syet sammen således at det midterste lag ikke ville rynke eller slip.

Dyner

Dyner er magen til dyner, bortset fra at de er normalt fyldt med et tykkere lag af pladevat eller ned. En anden forskel er at de ikke syet med en quiltning søm, men ofte sat sammen som en pose med fyldet indkapslet i det ydre to lag af stof. Undertiden er lag af dyner sikret sammen med samme koblingssalg teknik, der anvendes i quiltning. Kombinationsklausulen er foretaget syning stykker af tråd eller bånd gennem alle tre lag og i knob fordelt i intervaller. Knuderne udarbejde stof til at danne en dybe, frodige polstring.

Dyner

Ordet dyne er fransk og udtales "due-vay." Det betyder faktisk "ned." Dyner opstod i Europa, hvor de er kendt som dundyner. Folk forveksler ofte dyner og dyne dækker. Dynebetræk er en beskyttende ydre sæk--ligesom en stor pude tilfælde--for den faktiske dyne, som ligner en narresut, men ofte almindelig i farve og struktur, fordi det vil blive dækket. Denne dækning er ikke syet på dynen, men er ofte sikret den ene ende med knapper.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com