Forskellen mellem Aralia Spinosa og Manchurisk Aralie

December 18

Den åbenlyse forskel i navnene på træet angelica, Aralia elata og devil's stok, Aralia spinosa, tyder på, at der er mange forskelle mellem disse to arter af høje buske/små træer. Virkeligheden er, at trods navne som angiver en er guddommelig, mens den anden er modsat, disse er tæt fætre i anlægget verden. De mange funktioner, men har små variationer. Både arbejde i landskabet, men kun forarbejdningsanlægget enten af disse aralia på en sikker afstand fra mund trafik.

Geografi

Selv om angelica træet og devil's stok begge vokser mellem US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9, førstnævnte er en nonnative arter, mens de sidstnævnte hagler fra Nordamerika. Angelica tree er en art af Korea, Japan og østlige dele af Rusland. Devil's stok har en distribution fra Pennsylvania sydpå til nordlige Florida, voksende vest til østlige Texas og centrale Arkansas.

Størrelse

I naturen, Aralia elata vokser til 40 fod på lejlighed, men som en dyrket landskabspleje plante, toppe det på omkring 18 fod høj, med maksimal bredder omkring 10 fod. Aralia spinosa kan undertiden være så høj som 35 fod, men de fleste er inden for 10 til 20 fod høj, med bredder mellem 6 og 10 fødder.

Funktioner

Torne og pigge dække grene og stilke af begge arter, med de to planter ligner sammensatte blade, hængende blomsterklaser i juli, efterfulgt af sorte frugter. Sammensatte blade stilke på Aralia spinosa kan dog så længe som 64 tommer, med dens mange småblade knyttet. Manchurisk Aralie centrale stængler er stadig lang - mellem 24 og 48 inches-- men kortere i gennemsnit end devil's stok. Blomst klynger er også kortere på angelica træ--18 inches--i modsætning til devil's stok--24 inches.

Sorter

Ingen sorter af Aralia spinosa er tilgængelige, noter Plantedatabasen University of Connecticut, men Aralia elata kultivarer eksisterer. Disse sorter er dyre og sjældne, men da pode dem ind på grundstamme er nødvendigt at oprette dem. Blandt dem er Golden paraply, sølv paraply og Variegata, alle kendt for deres Flerfarvede blade.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com