Forskellen mellem bambusgulv & trægulve

December 6

Bambus er ikke hårdttræ. Det er en hurtigt voksende græs med en hule, meget hårdt stilk, mens hårdttræ arter er en bestemt type af træ. På grund af dens usædvanlige hårdhed til en græs er bambus et fælles gulvmateriale. Bambus typisk vokset til gulve er blottet for blade for de første 16 fødder af sin stængel-- og er således ikke en fødekilde for dyr som giant panda.

Udseende

Bambus ser ud og føles som hårdttræ. Forbrugerne kan vælge fra en bred vifte af mønstre og planke størrelser, herunder mange af de tilgængelige for trægulve, og gulvet går ned i meget på samme måde som hårdttræ. En jævnt mønstrede, godt overflade gulvet fri for huller og spænder er målet med bambus, ligesom det er med trægulv. Bambus gulve også kommer i en bred vifte af farver, fra lightwood til honning til mørkt træ til rav.

Byggeri

Både bambus og hårdttræ gulve kommer i solid eller manipuleret planker. Solide planker betragtes som de klassiske trægulve, ifølge World ordet dækker Association, med 3/4 tommer planker 2 1/4 tommer bred. Manipuleret planker består af flere tynde plader af træ eller bambus overholdt sammen i et cross-ply mønster. Trægulve også komme i longstrip planker, som er magen til manipuleret planker, bortset fra slidlaget består af flere smalle, længere strimler af træ.

Installation

Bambus gulve er typisk naglet eller flød--en installationsmetode, hvor ordet "svæver" over et undergulv som ét stykke. Der er mange metoder til hårdttræ installation, afhængigt af hvilken type af hårdttræ gulvbelægning. For eksempel, klassisk træ planker kan ikke flyde over en undergulvet, mens manipuleret og longstrip planker kan. Limning og hæftning er også muligheder for hårdttræ gulvbelægning. Hverken bambus eller hårde træsorter er gode valg for områder med høje niveauer af fugtighed, såsom badeværelset. Mens bambus er mere resistente over for fugt end løvtræ, kan begge warp med udsving i luftfugtigheden.

Hårdhed og holdbarhed

Både træ og bambus gulve er holdbare. Trægulve kan vare et helt liv når ordentligt plejet, og bambus er værdsat for sin holdbarhed og modstandsdygtighed over for brand, insekter og fugt. Janka haardhedsproevning--designet til at måle en træ modstand mod buler--satser den fælles hårdttræ gulvbelægning arter af nordlige rød eg og ahorn som et medium hårdt træ. Bambus er 27 pct. hårdere end nordlige rød eg og 13 pct. hårdere end ahorn. Dog kan bambus slebet og refinished, som den hårde overflade lag er tyndt, mens trægulv kan. På grund af denne evne til at refinish hårdttræ hårdttræ gulvbelægning holder længere. Hvor ofte en forbruger bliver nødt til at erstatte bambus gulve afhænger af, hvor gulvene er brugte.

Miljøhensyn

Bambus vokser hurtigt – op til 3 fødder i én dag-- og er høstet hver fem til syv år. Hårdttræ træer vokser typisk overalt fra 15 til 100 år før de kan skæres til gulvbelægning. Bambus er også en regenerativ afgrøde; deres rodsystemer skade ikke væsentligt, når skære bambusskud. Derfor, arbejdstagere kan opnå flere høst fra en plante. Fortalere for indenlandsk fremstillet hårdttræ gulvbelægning hævder visse hårdttræ arter kan producere så meget biomasse pr. år som bambus, men fordi disse arter er høstet mindre ofte, mindre maskiner, labor, brændstof og andre materialer er påkrævet. De rejser også bekymringer over træet skove bliver erstattet med bambus skove som efterspørgslen efter bambus stigninger.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com