Forskellen mellem en T5 & T8 lysstofrør

October 26

Forskellen mellem en T5 & T8 lysstofrør

Lineære fluorescerende lys bruges ofte til at lyse klasseværelser, kontorbygninger og lægernes kontorer. Kampprogram alle ser ens ud, men der er ingen reel "standard" for alle belysning. Inden for den lineære fluorescerende familie er mange andre klassifikationer som størrelse, farve og stil.

Størrelse

Størrelsen af lineære lysstofrør vedrører både dens længde og diameter. Lineær fluorescents er generelt betegnes i et par forskellige størrelser med T8 og T5 er nogle af de mest almindelige. "T" generelt står for "rør," selvom mange produktionsvirksomheder har deres egen betydning herfor. Antallet umiddelbart efter repræsenterer den diameter, målt i ottendedele af en tomme. T5s er tynd rør med ender måling 5/8 af en tomme i diameter. T8s er lidt større rør med ender måle 8/8-- eller en tomme--i diameter.

Watt

Selv om den vigtigste forskel mellem T8s og T5s er deres størrelse, kommer de også i forskellige wattager. T8s generelt starter omkring 17 watt og nå normalt omkring 42 watt, med den standard, at være 32 watt. En 32-watt T8 lampe vil normalt blive opført som F32T8.

T5 lamper varierer meget i effekt fra omkring fem watt til 54 watt, med 17-watt og 54-watt lamper er den mest almindelige. F54T5s er almindeligt anvendt i stedet for T8s i visse anvendelser, men på grund af deres størrelse og kapacitet, 54-watt lamper er specielt fremstillet og mærket som "HO" eller "højkapacitet." Det betyder, at effekten er højere end normalt for at størrelsen af lampen, så specielt er fremstillet til at håndtere den overskydende energi.

Ballast typer

En ballast er dybest set en regulator for lysstofrør. Fordi fluorescerende teknologi bruger gasser blandet med elektricitet for at oprette ultraviolet lys, de ville holde blande og lys vil intensivere indtil det til sidst brændt ud. Ballasten skaber ikke alene den første puls af elektricitet til lys gasser og fosfor, men det også regulerer elektriciteten, mens lampen er tændt, holde det kører på den korrekte watt og temperatur.

Selvom T5 og T8 lamper er meget ens og bruges ofte i de samme programmer, skal de have forkoblinger, der er fremstillet specielt til ikke kun deres lampe type (T8 eller T5), men også for deres effekt. En 5-watt T5 vil ikke køre på en 54-watt T5 forkobling, og vice versa. Det samme gælder for T8 teknologi. Før du ændrer lampe typer og inventar, Sørg for at have den rigtige ballast tilknyttet din lampe type.

Applikationer

T8s anvendes primært som overhead belysning i Loftlamper. De bruges i kommercielle bygninger og selv hjem. Køkkenet lys, for eksempel, er ofte lange armaturer med en wrap linsen, der huser to eller fire 4-fods T8 lamper.

T5s, der selvom undertiden bruges i ophængt inventar som industriel high-bugter, primært bruges i under-kabinet eller accent belysning. Ofte ses i kontorer og sengebåse som pærer nedenunder skrivebord kabinetter, bruges de også i displayet tilfælde på detail-butikker.

Kompakt og cirkulær Fluorescents

Fordi T8 og T5 refererer specifikt til størrelsen af løgets tube, kan fluorescents alle figurer forveksles. Cirkulære rør lys, kompakt fluorescents og U-bøje lamper er også omhandlet med en T5 eller T8 størrelse; men de indeholder bestemte tegn i deres nomenklatur skal skelne mellem lineær fluorescents og forskellige figurer. Kompakt fluorescents er normalt angivet med "CF", og U-bøje lamper navngives normalt med en "FB" for "fluorescerende: bent."

Selv om de forskellige typer er målt i T8 og T5 størrelser, henviser "T8" og "T5" anvendes alene til de lineære lysstofrør.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com