Forskellen mellem enårige, biennaler og stauder

February 15

Forskellen mellem enårige, biennaler og stauder

Begyndelsen gartnere skal kende begreberne årlige, flerårig og toårige. Disse vilkår, ofte findes på legenden om en plante etiket, fortælle gartnere vitale oplysninger om planten de overvejer.

Betydning

Klassificering af et anlæg--årlige, toårige eller flerårig--bestemmer om du bliver nødt til at genplante det, hvis overhovedet, og hvor ofte det vil vende tilbage på sin egen.

Typer

Etårige planter skal genplantes hvert år, fordi de har afsluttet deres liv cyklus af vækst – blomst og frø produktion og død – i et år. Stauder kommer tilbage på årsbasis fordi deres livscyklus består af mere end et års vækst og blomst og frø produktion før døden. Biennaler vokse i to år at færdiggøre deres cyklus af vækst, blomstring og frø produktion i dette tidsrum. De skal genplantes tredje år.

Overvejelser

Afhængigt af klimaet, kan nogle planter, der betragtes som årlige være flerårige og vice versa. En plante, der er en flerårig plante i et varmere klima kan dyrkes som en årlig i et koldere klima. Black Eyed Susans, for eksempel, er stauder i de koldere klimaer i Pennsylvania og Ohio, men opfører sig som enårige i de varmere, muggier klimaer af Louisiana og Texas. Og modsat kan også være sandt: en plante, der dyrkes som en flerårig plante i et varmt klima kan opføre sig som en årlig i et koldere klima.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com