Forskellen mellem fugt barriere & dampspærre

October 21

Bygningen industrien jargon kan ofte lade folk forvirrede om hjemme- og renoveringer. Fugt og damp barrierer er blandt denne jargon, men de henviser til en behandling, der er afgørende i opbygningen af langvarig bygninger samt møde mange nye jord Miljøøkonomi og udvikling (LEED) certificeringer.

Fugt og damp barrierer

Disse to begreber refererer hovedsageligt til det samme. Fugt barrierer og vapor barrierer er både byggematerialer, der er designet til at forhindre vand i at komme forbi barrieren. Dampspærre er den mere almindelige terminologi, selvom organisationer som det amerikanske Department of Energy siger, at udtrykket "vapor diffusion retarderingsmidler" mere præcist repræsenterer målet med en dampspærre. Ingen dampspærre er i stand til at stoppe alle fugt fra passerer igennem.

Air barrierer

En betegnelse, der har en velsagtens forskellige, men lignende betydning er luft barriere. Ifølge forskning af BuildingScience.Com forsker Joseph Lstiburek, er air barrierer nødvendigt hele tiden mens vapor barrierer ikke er altid en god idé. Air barrierer, som isolering, kontrollere bevægelsen af fugt-laden luft--ikke helt stoppe tilstedeværelse af fugt, men tillader dens spredning. Disse lag er lavet af mange forskellige materialer og give en selvstændig lomme af luft at kontrollere bevægelsen af termisk energi ind og ud af en bygning. Air barrierer bruges ofte sammen med damp barrierer til at øge energieffektiviteten og bygningens samlede levetid.

Typer af Vapor barrierer

Vapor hindringer findes i bred vifte af materialer og programmer. Stive skumisolering fungerer som en relativt effektiv dampspærre. Polyethylen plast er almindeligt anvendt og har blandt den mindste mængde af målte fugt permeabilitet. Specifikt design vapor barriere maling og primere anvendes ofte til mursten og giver en alsidig dampspærre. Aluminiumsfolie blokerer de mest fugt, men dette er ikke altid en nyttig funktion.

Fælles damp og luft barriere applikationer

Bygningsarbejdere anbefale vapor barrierer af forskellige årsager i forskellige situationer. Vapor barrierer der anvendes på de indvendige vægge i klimaer, som er overvejende kolde, mens de anvendes bedst til udvendige brønde i overvejende varme klimaer. Færdige kældre får ofte et vapor barriere lag mellem beton og gulvbehandling til at forhindre skader fra kraftig regn eller andre fugt nedsivning.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com