Forskellen mellem hydratkalk & brændt kalk

September 10

Forskellen mellem hydratkalk & brændt kalk

Flere stoffer, der er nyttige for industrien og hjemmet og haven er fremstillet af sedimentbjergarter kaldet kalksten. En af disse er landbruget kalk, simpelthen af slibning kalksten ned til en ønskede detaljeringsgrad. Yderligere forarbejdning kan producere to yderligere materiale kaldet brændt kalk og hydreret kalk.

Brændt kalk

Brændt kalk er også kendt som brændt kalk eller unslaked kalk. Dens kemiske navn er calciumoxid. Det er produceret ved at anvende intens varme knust kalksten, ofte i en roterovn. Under denne proces, kaldet "kalcinering," gennemgår den oprindelige kalksten en kemisk reaktion resulterer i brændt kalk og affald produkt kuldioxid.

Hydratkalk

Hydratkalk kaldes også læsket kalk eller bejdsning kalk. Dens kemiske navn er calciumhydroxid. Hydratkalk er produceret ved at underkaste brændt kalk produceret ved kalcinering til et andet trin: tilsætning af vand for at forårsage en anden kemisk reaktion. Lige nok vand bruges, så den resulterende stof er et tørt pulver, ikke en væske.

Anvendelser af brændt kalk og hydratkalk

Brændt kalk har en række industrielle anvendelser. Det kan spille en rolle i den kemiske reaktion, der skaber varmen i selvopvarmende suppe dåser, f.eks. Blandt andre applikationer er hydratkalk nyttig for hjemmet gartner. Fordi det er en kemisk base med en høj pH-værdi, kan det tilføjes til overdrevent sure jord til at gøre det mere gæstfrie til visse sorter af planter, haven eller landskab.

Ved hjælp af hydratkalk for havearbejde

Fordi hydratkalk er en stærk base, er det vigtigt at teste jordens nuværende pH for at afgøre, om det er sure nok til at berettige anvendelsen af hydratkalk. Jord, der er også grundlæggende kan være så skadelige for planter som jord, der er meget sure. Det er også vigtigt at finde ud af, foretrukne pH-niveau i de særlige planter i din have eller anlagte værftet, som forskellige sorter kan have bredt spænder ideel pH-niveauer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com