Forskellen mellem konkrete syre & pletten

December 22

Kedelig beton har blive livede i de seneste år. Syre og akryl konkrete pletter kan nu give eksisterende grå beton en række kreative farver. Mange af de problemer, der plagede konkrete farve i fortiden, såsom uoverensstemmelser i skyggen og spørgsmål om holdbarhed, er blevet løst med mere avancerede pletten formler. Produkter at farve eksisterende konkrete er klassificeret som reaktiv eller nonreactive. Reaktiv pletter er syre-baserede, og nonreactive pletter er akryl. Sure reaktive produkter er stadig den mest populære valg, men mere farverigt akryl er stigende i popularitet.

Syre-baserede konkrete pletten

Reaktiv pletter indeholde metalliske salte, der kemisk reagerer med kalk sammensætning af beton til at producere farve. Farven afhænger af den specifikke sort af metalliske salte i pletten. Den sure komponent af reaktive pletter--normalt en svag opløsning af saltsyre--har nogen rolle i farven. Det inducerer simpelthen en mild ætsning effekt at åbne betonoverfladen. Dette giver mulighed for metalliske salte for at trænge ind i substratet og skabe en dyb, varig pletten. Efter ansøgning tager den kemiske reaktion mellem kalk forbindelser i de konkrete og metalliske salte i pletten omkring en måned til at modnes. Når reaktionen er færdig, molekyler i betonen er blevet uigenkaldeligt ændret og pletten er permanent.

Akryl konkrete pletten

Nonreactive pletter består af et konkret farvestof blandet med en vandbaserede eller opløsningsmiddel-baserede akryl. Farvestoffet indeholder penetrants for at transportere pigmenter i porerne i betonen og pels substratet. Tænk på det som maleri beton internt. Urethan fugemasse i formlen låse farvestof pigment i substrat at øge holdbarhed. Akryl farvestoffer kan anvendes i lag, som i at sætte successive frakker af maling på en væg, at opnå den ønskede nuance.

Relative fordele

Syre-baserede pletter tilbyde en dybde og translucence ikke kan opnås med akryl pletter. Fordi farven er fremstillet ved en kemisk reaktion på molekylært niveau, kan det bæres, vasket eller flishugges væk.

Akryl konkrete pletter eller farvestoffer er mere som maling og fås i en bredere vifte af standard eller brugerdefinerede farver. Fordi de er temmelig uigennemsigtig, gøre akryl et bedre job at skjule mangler i beton som pletter eller variationer i massefylden og porøsitet. Anvendelse af akryl er også en lettere et-trins proces, 60 procent hurtigere end syrer. Akryl kræver mindre forberedelse af overfladen, og de tørre i mindre end et minut efter trænge ind i betonen.

Relative ulemper

Fordi de er begrænset til nuancer produceret af et fast antal mineralske salte, tilbyder syre-baserede pletter ikke en omfattende palet af farver. De er hovedsagelig tilgængelig i mere afdæmpede, jord-tone nuancer. Syre farvning kan også have bivirkning af understreger ufuldkommenheder i beton; dens translucence giver lidt kosmetisk cover-up. Og varighed af syre pletten, låst på det molekylære niveau kan være en ulempe: Hvis du ikke kan lide den farve eller trætte af det, du sidder fast med det.

Akryl pletter har en mere endimensionel, paintlike udseende og manglende dybde. De er dybest set en belægning af konkrete korn og porerne, så de har ikke modstandsdygtighed af syre pletten, og de vil i sidste ende viser slid i stærkt trafikerede områder. Periodiske genindførelsen af konserveringsmiddel fangere er forpligtet til at forlænge livet. Også, acryl-baseret pletter er mere sårbare over for UV-lys og måske falme fra eksponering for solen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com