Forskellen mellem stentøj & keramik porcelæn

December 29

Forskellen mellem stentøj & keramik porcelæn

Forbrugerne har mange valg når det kommer til hvilken type porcelæn vil de bestand deres hjem og tjene deres gæster med. To almindelige typer porcelæn er stentøj og fajance. Disse tallerkner, kopper, skåle og speciale retter har ligheder og forskelle, der er værd at udforske.

Porcelæn

Porcelæn er en generel betegnelse for retter og omfatter retter, bestik og glas. Kort sagt, er porcelæn plader, glas, skåle, smør bakker, gafler, knive og skeer, du har angivet dit bord med. Porcelæn er almindeligt købes i sæt af 8 men 12 er ofte anbefales at brudt stykker kan let udskiftes med det samme mønster af parabol eller glas. Porcelæn tilbehør omfatter smør retter, sukker skåle, flødekande retter, suppe kopper og underkopper, tepotter og salt og peber shakers. Non-glas porcelæn er lavet i to generelle typer - stentøj og fajance.

Stentøj

Stentøj er en betegnelse for en type af porcelæn lavet af høj-fyret ler. Både indrettede og udekoreret, stentøj er stærk ler, der er fyret til en høj temperatur normalt omkring 2185 grader Fahrenheit. Det er undertiden dekoreret med en farvet eller klar glasur og derefter fyret en anden gang. Stentøj er stærke og robuste. Det er mest almindeligt anvendt til madlavning, bagning, flydende oplagring og serverer retter. Stentøj er lavet til at være chip-resistent og slidstærk. Stentøj ofte har uglaserede, udekorerede bunde med en neutral eller mørkere farve. Det generelt har mere tekstur end fajance, og ligner mere håndlavet keramik.

Fajance

Fajance er en anden type af porcelæn, også lavet af ler. Men i modsætning til stentøj, lertøj er lavet fra en lav-fyret ler. Dette ler er hvid og porøse og er fyret i en ovn ved lavere temperaturer, generelt omkring 1915 grader Fahrenheit. Fajance er ofte kaldet keramik eller keramiske ware. Hvis du har et sæt af keramiske retter, har du et sæt af keramik porcelæn. Fajance er ikke så stærk, chip-resistente eller holdbare som stentøj og så det er bedre for speciel lejlighed, i stedet for hverdagens brug. Når fajance chips, afslører det hvide, kalkholdige materiale nedenfor. Fajance er generelt glattere og lettere end stentøj.

At vælge bedst for dig

Overvej hvad du planlægger at gøre med din porcelæn. Hvis du er interesseret i ler i stedet for glas eller porcelæn retter, synes om, hvor ofte du vil bruge din porcelæn. Hvis du er på udkig efter et holdbart sæt af retter, så er stentøj en god mulighed. Stentøj er også et godt valg, hvis du er på udkig efter stykker du kan koge med, og derefter overføre til tabellen. Hvis du allerede har et sæt af hverdags retter og er ser ud nemlig noget mere sarte, sirlige, lys og raffineret, mener fajance. Husk at du ikke kan lave mad med lertøj, men du kan bruge det til servering.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com