Forskellen mellem tangeriner & klementiner

May 7

Forskellen mellem mandariner og klementiner, begge medlemmer af familien Mandarin orange vil ofte gå upåagtet hen for de fleste mennesker på grund af deres ligheder i udseende og smag. Dette faktum gælder især, når man ser frugterne i deres flåede tilstand. Hemmeligheden til kræsne mellem to ligger nedenunder rinds af frugt, og ved at kende baggrunden for hver.

Tilstedeværelsen af frø

I deres mest naturlige stater indeholde tangeriner frø, mens klementiner ikke. Skrælning off skorpe af enten Mandarin og åbne frugt inden for ville visuelt fortælle en person om, hvorvidt der er en tilstedeværelse af frø. Denne metode til at finde forskellen, er imidlertid ikke en idiotsikker. På grund af krydsbestøvning af bier, kan klementiner ofte indeholde frø.

Dyrkning

Mens de fleste historikere er enige om tangeriner blev oprindeligt dyrket 3.000 år siden i Kina og Japan, er fødestedet for klementiner omstridt som værende mellem Kina og Algeriet. I dag, dyrkes klementiner hovedsageligt i Marokko og Spanien. Mandariner er mere produktiv, dyrket i nordlige Asien, USA, Middelhavets kystområder, Nordafrika og Det Forenede Kongerige.

Smag

Selvom både mandariner og klementiner har en lignende citrus smag, er der en lille forskel mellem to. Selv sødere end en orange (Citrus sinenis), er en mandarin mere bitter end en clementine.

Ernæring

Pr. 100 g, en tangerine indeholder 13.34 g kulhydrater, mens en clementine består af 12.02 g. Derudover en tangerine fedtindholdet er 0.31 g til en clementine 0,15 g og en tangerine indeholder 0,81 g protein i forhold til en clementine 0.85 g.

Hud

Den ydre skorpe, eller hud, både en mandarin og klementiner er nemme at skrælle. Dog vokser en tangerine en tykkere, strammere hud, mens en clementine hud er tyndere og løsere.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com