Forskellen mellem træ og Dimension tømmer

June 20

Forskellen mellem træ og Dimension tømmer

Træ er den rå ingrediens som dimensionelle tømmer er lavet. Ved at tage en voksende træ og gøre det til en 2 x 4 eller andre bord, er træ en mellemliggende fase. I nogle tilfælde bruges groft skåret træ i sin rå form for byggeri. De væsentligste forskelle kredser omkring tekstur og dimensionering.

Tømmer

Fra opretstående og vokser er til at skære ned og sectioned i logfiler, træ kendt som tømmer. Disse træ logs er skåret på store rip Save, ofte kendt som mill Save. Disse Save bruge store cirkulære knive, eller i nogle tilfælde band savklinger stil, fjerne bark og firkantet op i kanten af de rå logs at skabe stykker der kan være yderligere raffineret. Disse stykker er derefter skåret i standard tykkelser og tørret i store opvarmede ovne til "sæson" eller tørre træ, så at det vil være mindre tilbøjelige til at fordreje, svulme eller krympe.

Nominelle dimensionering

Nominelle tømmer er den næste fase mod dimensionelle tømmer og er opkaldt efter tykkelse og bredde 2 x 4, 1 x 4 og lignende. Når de er trimmet til dimensionelle tømmer er disse størrelser ikke ligefrem som mærket. Alle tømmer mærket som 2-af, som angiver tykkelsen, er faktisk 1 1/2 tommer tyk og 1-er faktisk 3/4 tommer tyk. Alle dimensionelle tømmer er 1/2 tommer smallere end dens dimensionelle etiket. Denne uoverensstemmelse kan tilskrives det beløb, der er fjernet i forbindelse med planende når træ er fældet i dimensionelle tømmer.

Dimensional tømmer

Fra ovntørret træ skåret tømmer i bestyrelsen størrelser ved hjælp af store overflade høvle, der fjerner op til 1/4 tommer med hvert snit til at skabe en glat og ensartet bord overflade. Dette er dimensionelle tømmer. Herfra går det gennem en sorterings processen at adskille det ind i forskellige "karakterer" eller kvalitet rækker, som derefter sælges som projekt tømmer i lumberyards og hjem forbedring centre til brug i bygning og remodellering.

Indlæg og bjælker

Træ indlæg og bjælker er nogle af de mest almindelige tømmer, der anvendes i deres rå tilstand. Overfladestruktur er lidt ru, med en lidt langhåret udseende. Hjørnerne afrundes ofte, da den planende proces er hvor de skarpe hjørner er lavet, og så mærker ses ofte langs længden af materialet. Denne ekstra tykkelse tilføjer til sin strukturelle integritet. Denne type af tømmer er ikke normalt anvendes hvor der kræves en færdige overflade.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com