Forskellene mellem guldsmede & Damselflies

December 25

Forskellene mellem guldsmede & Damselflies

Damselflies og guldsmede er insekter med en gammel slægt. Nogle af deres forfædre havde vingefang så bred som 30 inches i karbon æra, men dagens guldsmede og damselflies have sjældent vingefang på over 7 inches. Guldsmede, som er større og mere aktiv end damselflies, er lettere at observere og mere interessante emner for amatør naturforskere end de svagelige og flygtige damselflies. Guldsmede og damselflies udgør rækkefølgen guldsmede, som omfatter 6.000 arter, der er opdelt i 27 familier.

Vinger

Både damselflies og guldsmede har to par vinger, kaldet forewings og hindwings. I damselflies er vingerne ens i størrelse og form, selv om hindwings er lidt kortere i nogle arter. Dragonfly hindwings er bredere og formet anderledes end forewings. Stærke muskler støtte en guldsmed vinger, hvilket gør dem agile løbesedler, stand til at rejse over lange afstande og selv migrere til andre steder. Damselflies er svage løbesedler, at bo tæt på hjemmet.

I hvile

En guldsmed hviler med sine vinger strakt, mens en Vandnymfe holder sine vinger over ryggen når perched. Guldsmede tage forskellige hvilende positioner til at styre deres kropstemperatur. I varmt vejr peger det sin hale opad for at begrænse areal på kroppen udsættes for solen. I køligere vejr flade guldsmede deres krop til at absorbere så meget varme fra solen som muligt. Adfærd, der tillader en guldsmed bevare eller frigive varme kaldes thermoregulations.

Lægge æg

Kvindelige damselflies har ovipositors, eller æg-æglæggende rør, som de bruger til at gennembore plantevæv og lægge deres æg inde planter på eller under vandet niveau. De bo undertiden under vandet i mere end en time, deponere deres æg. I løbet af denne tid indånder de luft fanget af vingerne og hår rundt i kroppen. Placere deres æg inde plantevæv forsikrer, at når vandstanden er lav og planter er udsat for luft, æggene ikke tørre ud. Kvindelige guldsmede har ingen ovipositor og blot sprede deres æg i vand eller på overfladen af flydende vegetation.

Andre forskelle

Både guldsmede og damselflies har store, fremtrædende øjne. I damselflies er øjnene mindst ét øje bredde fra hinanden. En guldsmed øjne er tættere sammen, undertiden møde i midten. I løbet af dagen forblive guldsmede konstant på fløjen. Damselflies laver korte flyvninger til jagt eller undersøge, straks at vende tilbage til deres aborre.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com